I want to sing like the birds sing, not worrying about who hears or what they think.

Saturday, June 27, 2009

Memoirs of May..1

Oleh kerana blog ini tertubuh slps berakhirnya bln5 and stlh bln6 hmpir2 sampai ke pghjungnya, maka terpaksa la tuan pny blog menulis sstu yg penting yg dah jadi pada bulan lepas. Sebenarnya, apa2 yg tlh tercoret maupun terconteng ataupun tersurat kt bawah ni dah lam dicatatkan (mengikut date yg ditulis) so semuanya adalah benar, tiada yg tidak, melainkan yang benar2 belaka.


9 Mei 2009 - SaBTu

At last, berjaya balik umah wan naik bas sendiri [Oppsss sendiri ker?!] Ok2. Memanglah masa beli tiket tu Kak Long temankan. Yelah naik bas balik sorang2 [ini adalah satu kejayaan besar k] Bila dah sampai Jerantut, tggu la Dikma and abahnya mai ambik. Then sms F [bkn nama sebenar hehe], tny dia tak kerja ke hari ni [heh!tu je lar sbb td lalu kt dpn 7E] 


Hah jom2 kita masuk segmen ‘Hari ini dalam Sejarah’..Haaa..Sebab buat pertama kalinya pergi kenduri kahwin orang, pakai jeans. Uwaaaa anak dara siapa ni mak!!! Hahahahahaha. Ye lah mana tau nak pergi kenduri. Tu pun masa dah dlm bas Dikma cakap nak pergi kenduri. Sampai2 je, Wan pulak kata tak pe..."Moh2 kita pergi". Nak dijadikan cerita, masa keluar je pagar umah wan, tiba2 ternampak Cikgu Saripah [Cikgu BM tersayang masa sekolah rendah dulu] Terus pergi salam dia. Tp dia tak kenal dah [uwaaaa tau lar org dah besar]. Hee.. Seronok sgt dapat jumpa cikgu. Depan umah atuk lak tu. Ingat senang ker?? Hmm.. Apa2 pun hari ini MEMANG dalam sejarah.

Alamak dah terlupa pulak sambungan cerita kat kenduri tadi tu. Masa on the way berjalan kaki dgn wan, dikma and zairul ke kenduri umah tu mmg semua org duk pandang je nih [sbb tak pakai baju kurung or sbb bnde lain tatau la]. Tp memang semua berbaju kurung melainkan su sorang je yang tak [kira lari konsep kenduri kawin org Melayu la ni ek..hehe]. Lagi2 kat kampung. Dah tu, buat2 tak tau je lah..nak buat apa lagi erk.?! Btw, pengantin lelaki rendah drp pengantin perempuan…Tak per…Murah rezeki katanya…Hi..Hi..Hi.. Ha petang pulak, buat pertama kalinya sejak beberapa tahun dahulu,…naik basikal. Keh..keh.. Basikal baru Dikma yg baru je abah die beli tadi. Akhirnya…[dah lama berangan-angan nak kayuh basikal nih]

10 Mei 2009 - aHaD

Selamat Hari Ibu!! Happy Mother’s Day!!~
Hmm.. Hari ni pun best jugak..lepas subuh, macam biasa wan mesti bukak siaran motivasi pagi atau apa2 je lah yg sewaktu dengannya. Apa lagi, join sekali lah lps mandi tu. Topik pagi ni -Tips memikat hati suami. He..He.. Apa kes lak nak tengok ni.. Tak pe, belasah je la……kehkeh
Haaa makan2.Yeaahhh boleh la meneruskan misi yg asyik tertunda je dari dulu [Naikkan berat badan ke thp yg sepatutnya]

16 Mei 2009 – SabtU

Happy Teachers’ Day!!!
Selamat Hari Guru!!!~
Yeahh hari kelapan berada di Padang Piol.
Dah lebih seminggu i’m here!
And I love to be here. Sangat!
Macam biasa.. Terbangun Subuh je, mesti sebab wan bukak tv ceramah pagi yang volumenya sangat kuat. Heheh.. And because of that, I will listen to something yang sangat2 baik, bagus, and positif when I wake up every morning. Nice huh?
Waaa banyaknya makan hari ni.
Hebat betul rasanya makan banyak macam ni.
Tapi bila la agaknya akan tercapai misi murni su yang dah lama tu. murni la sangat. haha.
Kurus jugak.
Tak de apa2 perubahan pun.
Tak pe.. Tak pe..
Tu maknanya metabolisme tinggi tu... Heheh..

0 comments: