I want to sing like the birds sing, not worrying about who hears or what they think.

Tuesday, July 7, 2009

Kelmarin Semalam Dan Hari Ni

Kelmarin…


Pukul 4.30 petang.
Balik Ukm, balik kolej, balik bilik…
Masih dapat bilik yang sama sekali pakej dengan rumet yg sama..Alhamdulillah.
Tak payah nak bawak beg berat + kotak buku naik tangga.
Cuma kena turun tangga je lar..(sebab bilik kat bawah)
Takpe2..Tak lah seteruk naik tangga... (teringat bilik Kolej Mawar kat UiTM dulu atas skli tgkt 4 nangis2 bawak naik barang..hee)
Kak long pun ada tolong angkat barang.
Hmm..Bilik masih sama tak berubah. Cuma satu je yang sah2 berubah. Langsir!
Dulu belang2 biru putih ni dah jadi kaler hijau. Yes! Satu set terus dgn cadar baru beli nih. Ehehee.




Semalam..
Hari ni tak de kelas!!
Memang kalau ikut jadual hari ni tak de kelas..(tp taktau la pd masa2 akan dtg dgn tutorial,etc.)
So tak buat apa pun. Kemas2 barang, iron tudung, and surf internet je.
Tapi fon still ada bunyi2 mesej and calling2. (ada gak yg rindu eh..hehe)
Kalau tau awal2, hari ni pun boleh balik kolej.
Sha pergi kelas. Shima kat depan bilik ni pun ada kelas.
Bila dah sorang2 tu….Mula la nak ingat rumah, nak ingat Tomey, nak ingat mak, nak ingat abah…(teruk tul perangai..umah dekat pun nak homesick ker??)
Tapi serius la…Tak boleh betul nak duduk sorang2 dalam bilik macam skrg ni.
Lagi2 bila hati tak senang. Perasaan tak tenteram. Jiwa tgh kacau.
Kalau tak, mood sedey nak nanges yang tak diundang tu suka je nak datang.
Uwaaa tak suka!
So, apa lagi cepat2 kuar amik angin. Haa..Baru nampak orang.
Kalau tak, jangankan orang… Monkeys and the geng tu pun tak nampak batang hidung. Hehehhee…..
Petang mesej dengan mak. Rindu sangat3++.
Nasib baik belum sampai tahap nak balik naik bas, naik komuter maghrib2 tadi. Haha.
Malam pulak mesej2 dengan abah. Abah hantar MMS gambar Tomey tidur atas tangga. TQ2!!! Dpt gak lepas rindu. (baru tak jmp sehari…kalau sebulan…kalau setahun…TIDAK!!!)
Abah!! Kak Ngah nak balikkkkkkk!!!!!!!!!!!!!!


Hari ni..
Pukul 4 petang - class diplomasi & dasar luar.
Hai mood belajar lum sampai lagi ni...
Bila nak sampai...?? Sok? Lusa? Tulat? Minggu depan? Bulan depan? Tahun depan?
Huhuhu… Cepat2 la datang semangat nak study..
Dah tak nak fikir perkara yang tak perlu untuk difikirkan!

2 comments:

aQem said...

TOMEY??? sape tu? sape ke ape?

BeLLezA said...

haha siapa pn boleh apa pun boleh.
Tomey ialah seekor kucing.
Anak kucing kesayangan kami 1 family!