I want to sing like the birds sing, not worrying about who hears or what they think.

Thursday, December 10, 2009

Kena baca nih *utk yg tgh sedih*

Assalamualaikum

Yeahh I’m back!!!
Gaya dah lama je tak update blog erk..hahah

Alhamdulillah
Berjaya jugak menghabiskan apa yg nak di “story-mory” kan hari tu.
Takde la best pun..
But it is important..yup really important to me..
Yg tersimpan dlm draft..
Yg akan dipos sekejap lagi…
(yg sudah berjaya dipos bila korang baca je entry ni heeee)

SMS drpd Zatul:
25 Nov, 09:38:41pm
Tidaklah seorang mukmin ditimpa kecemasan, kegelisahan, rasa sakit, dan keletihan hingga tertusuk duri sekalipun melainkan dengan semua itu ALLAH SWT AKAN MENGHAPUSKAN DOSA-DOSANYA. Al-Mutanabbi dalam syairnya – jgn biarkan masamu berlalu tanpa pengorbanan sepanjang roh masih setia menemani jasad.. Kegembiraan tak selamanya menemani hari-harimu, terkadang datangnya kesedihan tidak boleh kamu tolak..

Sy balas…(upss sent item dh delete laa hee)
Then Zatul reply balik,

25 Nov, 10:10:13pm
Its ok my dear..kdg2 kte ad mslh tp xtaw mcm mane nk tenangkan dri..at least by referring to those words lega sket..sue kuat!he..

Esoknya..
Zatul mesej lg..

26 Nov, 11:28:20pm
Jgn bersedih kerana anda masih memiliki AGAMA yg anda yakini kebenarannya, mempunyai RUMAH sbg tempat tinggal, ROTI utk dimakan, AIR utk diminum, PAKAIAN utk dipakai, KELUARGA yg anda kasihi...TERSENYUMLAH..
Ar-Rahman 13: Maka nikmat Rabb kamu yg manakah yg kamu dustakan..


SMS drpd Zakiah:
27 Nov, 10:52am
Semoga berjaya menjadi gadis mulia semulia diri Maryam..
Semoga berjaya menjadi wanita faqihah sebijak minda Aisyah..
Semoga berjaya menjadi perempuan tabah sekukuh hati Asiah..
Semoga berjaya menjadi srikandi kebanggaan sehebat jiwa Sumayyah..
Semoga berjaya menjadi hiasan indah seanggun akhlak Rabiatul Adawiyah..
Semoga berjaya menjadi isteri solehah setulus kasih Khadijah..
Semoga berjaya menjadi perempuan dan kekasih idaman setiap kalbu kecintaan Tuhanmu...
Salam Aidil Adha..


SMS Zuera and Call Qida
27 Nov, Hari Raya Eiduladha
Petang sampai sebelum start Nur Kasih. Hee.
Petang sampai malam, berSMS dgn dorang berdua. Malam pulak, call Qida.
Yg pasti b4 start nur kasih yek! Eheh

Yeee…mereka berdua dah berjaya buat sy jadi org lain kut. Heh. Agaknya. Lepas je cakap dgn Qida, dah rasa satu beban besar hilang. Rasa ringan kepala. Rasa tenang je hati. Dah boleh bergembira. Sampai my sis and cousin berlari masuk bilik bila dengar sy gelak tahap tak ingat. Hahhah. Dorang tanya kenapa. Tapi sy senyum je. Yg pasti Zuera and Qida dah bantu sy lepaskan ‘sumtin’ yg sy tanggung selama beberapa bulan ni yg memang dah tak tertanggung lagi je gayanya.

Hmm sebenarnya, apa yg nak di “highlight” kan kt cni ialah mcm mana cik suraiza ni boleh rasa sangat senang hati to start her new life. Dengan bantuan mereka secara langsung maupun tidak langsung. Thanks korang! After 5 months, I am ready and I’m going to let it go.. InsyaAllah.. I just want my life back! Macam dulu-dulu..masa kecik-kecik..eheh.. Oleh yg demikian, chaiyok2 Suraiza!!! Bak kata Zatul, SUE KUAT! Yes! I know I am!



To:
Zatul, thanks for those beautiful words..sedarkan org yg tak penah nak sedar-sedar diri ni..
Zakiah, thanks utk doa..wlupun sedar yg diri ni tak langsung setanding bidadari-bidadari syurga mcm dlm message tu..
Zuera, thanks utk kata-kata yg banyak bagi harapan..wlupun skrg Su tak nak berharap lg..
Qida, thanks sbb pinjamkan telinga and kongsi cerita..Su tau kita mmg kembar. Kalau tak, kita takkan fikir benda yg sama kan? Lagi pun.....never gonna happen!
And somebody..I know you won’t read this, but I will hope that you do…I’m so sorry we hurt each other..


0 comments: