I want to sing like the birds sing, not worrying about who hears or what they think.

Saturday, December 26, 2009

tUKar dA..(sila tukar channel klu takmau dengar)

Salam

Okeyh merujuk kpd tajuk entry kali ni, agak2 ape ye yg dah ditukar??
Hahaha. Msti xtau klu x masuk blog and tak tunggu sehingga 1minit berlalu. Dan jugak kalau meng-silent-kan volume di lappy masing-masing. Aha mula dah nak merepek ni. Baiklah sy akan berterus-terang. Sy dah tukar lagu "MENYESAL" yg amat disukai oleh semua mereka yg mengunjungi blog ini lately kpd lagu KEMBALI PULANG...ok..kpd korang-korang yg memang sgt mencintai lagu tersebut sila lah jgn pergi...nanti-nanti cik sue tukar balik letak lagu kesukaan ramai tu kat sini semula okay?Lagipun best jugak lagu kangen band ni...kan..kan...? =)

Lagu MENYESAL tu kan ost cite tasbih cinta kat tv3 tu..tapi taktau pulak ramai sungguh peminat lagu tu. Sampai muncul seseorang yg sy aggap peminat misteri haha. Sebab die singgah kat shoutbox cik sue dengan menggunakan nick "Pencari Lagu Ini". Then bila tny siapakah gerangan beliau tak dijawab pulak. Dia kata:

"sy ialah insan yg tlh jtuh cinta dgn lagu blog awk ni.. rasanye biar la awk knl sy ngn name "pencari lagu ini" je.."

HAha misteri tak?

Dan tak kurang jugak kawan-kawan kat facebook. Bila semuanya dah menjenguk blog, mesti kata lagu tu best. Sampai dah penat tangan ni menaip tajuk lagu dgn penyanyi lagu tu bila tak sudah-sudah org tanya. Siap mintak anta lagi tu. Ello cik abang, kalau nak download sendiri laaa ok..huhu. Itu pun nak mintak org ke...


Semalam ada la sorang hamba Allah ni add sy kat ym. Bila dah cerita-cerita tu, biasa lah mmg akan sampai kat bab yg satu ni. Tak tau la kenapa, tapi memang suka sangat org ckp pasal ni. Sebenarnya saya dah boring. Serious taktau nak jawab apa kalau orang tanya. Tapi rasanya semalam saya dah bagi jawapan yg tepat kut. Sebab lepas bagi je jawapan tu, terus diam tak balas-balas dah hamba Allah tu. Huhu. Saya kata rugi. Rugi masa, rugi duit. Hati rugi, cinta pun rugi. Tak kesah pun kalau hamba Allah tu tak setuju sebab itu pendapat saya je. Ikut lah pendapat masing-masing. Mana yg baik ikut, mana yg tak baik jangan ikut. Mudah.

Mr. X : nak org mintak ke
Cik Sue : *diam*
Mr. X : Buzz!
Mr. X : nak sy mintak ke
Cik Sue : mintak ape
Mr. X : mintak couple
Cik Sue : tak suka kapel (serious tak sangka jawapan ni keluar)

Hehe suka hati la nk cakap ape pun. Tak tau la betul ke tak statement yg dibuat diri sendiri tu. Tapi buat masa skrg macam betul je. Eheh. Ikut pengalaman namanya tuh. Lain la kalau memang dah jmp yg betul-betul and yg benar-benar TERBAIK agaknya. Entah.

Oh ya, hamba Allah tu pun sempat jugak kata lagu MENYESAL tu best ahahahahha. Kan dah cakap tadi sume pun mmg kata best.

Hm malam pulak...ade la sorang 'adik' (yg mmg sy pggil die adik sbb die pggil sy kakak siti suraiza hee) muncul di kotak ym sy. Sy tny siapa. Pastu die kata sy tak knl die. Die dapat id ym tu pun lepas godek-godek blog sy nih. Mmg sesuka hati die je nk godek2 blog org kn.. haha.
Pas tu die kata la nk tny sumting. Die nak tau mne sy dpt du'a yg kat bwh profile pic sy tu. Sy kata la dr kawan. Kenapa? Then die kata, die nk yg versi bahasa arab pny. Laa mne ade yg tu mmg dapat bhsa mlyu la dik oi. Haaha. Kalau nak, kamu translate la sndri yek. Hee. My bestie, Zakiah yg bg message tu..dah terang lagi bersuluh sy dh tulis nama ZAKIAH bawah kata-kata tu.

Ok smpai cni dulu..kira ni antr entri2 terakhir bln ni merangkap antr entri terakhir tahun ni jugak..tapi bkn yg terakhir ok..antr yg terakhir je.

*kpd Nurul, jangan sedih-sedih tau. sume masalah ada jalan penyelesaiannya. ingt, Allah tgok usaha kite bkn hasilnya smta2. okeyh? cayang kamu!!

18 comments:

JS said...

ntah2..penyanyi lagu tu kot..menyamar...huhu..

zuwairiaiman said...

great story beb

Anonymous said...

Hai awk,apa khbr?hrp shat wlafiat k..
msti awk asik trtanya2 kn siapakh sy ni??rsnye tidak prlulah utk sy kenalkan diri sy kpd awk ni..sprti yg tlh sy katakan biarlah awk knl sy dgn nama "pencari lagu ini"..
Kdang2 hati trtanya2 apakah sy tlh jtuh cnta dgn lagu ini @ dgn tuan pnya blog ni sdangkn kita brdua x prnah knl antara stu dgn lain..tp lagu ini btl2 mninggalkn kesan yg mndalam dlm diri sy..harap dimaafkan jika sy ini mnganggu awk..smpai dlm facebook awk mencari sy yer..hehe

Mungkin sy ialah insan yg tlh jtuh cinta dgn lagu blog awk ni.. rasanye biar la awk knl sy ngn name "pencari lagu ini" je..

"Bila cinta tak lagi untukku' bila hati tak lagi padaku.."


~Pencari Lagu Ini~

Anonymous said...

sy ialah insan yg tlh jtuh cinta dgn lagu blog awk ni.. rasanye biar la awk knl sy ngn name "pencari lagu ini" je...

"Bila cinta tak lagi untukku, bila hati tak lagi padaku..."




~pencari lagu ini~

BeLLezA said...

JS: klu pnyanyi lagu tu menyamar, abes sape lak pnyanyi lgu tu haaaha
upss ape sy ckp ni hehe

zuwairiaiman: muchas gracias!

"pencari lagu ini": sihat alhamdulillah..hmmm FACEBOOK? muka buku tu??means that, awk kwn sy kat fb ker?? klu mcm tu kne g godek2 fb friendlist lah pulak lps ni...mne tau ad klu pape ke kan..huhu..

Anonymous said...

muka buku??xfhm la...seronok dpt knl awk dlm ni yer..rsnye xperlu la awk nk cri dlm fb friendlist lak..ckup skadar awk knl sy dlm ni..hehe




~pencari lagu ini..

BeLLezA said...

Baek lah
Pencari lagu ini, sila jgn risau
Sy xkn cri awk kt mne2 even ke lubang cacing sklipun sbb i know u r human. so xkn duk dlm lbg cacing lak kan.huhu (ble awk kta mcm tu makin kuat pulak kata hati ni-awk kwn sy kt fb)

Anonymous said...

mybe...haha..
kuat lak kata hati awk yer..trpulang la kt awk nk cari sy mcm mane pn tp sy yakin awk xkn temui sy jgk..huhu.

perkenalan yg xdiduga..sy msuk blog awk scara tiba2 n trdgr lgu ini dlm blog awk n skarang saling mmbls komen ngn awk dlm ni plak..wlaupun trpksa 'berbual' ngn awk dgn cara ini tetapi hati sy sronok..

`pencari lagu ini..

BeLLezA said...

erm nnt dlu!
nk tny, mcm mne pulak blh msk blog scra tiba2? awk search or awk tgok kt fb? (haha soaln prgkap ke ni)

Anonymous said...

hahahaa nak prangkap sy la 2...ok la scara jujurnye, sy mula2 tgk kt fb..so pas 2 sy pn msuk r blog..bila pas msuk blog 2,sy dgr lagu ni plak so trus la jtuh cnta ngn lagu ni..haha mcm drama melayu plak kn..




~pencari lagu ini...

saranghaeyo said...

ish2..cam poyo jeh 'pencari lagu ini'..(haha jgn marah ye!)
wah2..kngah de scret admire!hoho..bahaye neh!

BeLLezA said...

PLI, awk org klntan kan??
Tul tak?

BeLLezA said...

ira!!!!!!gedik laaaa

Anonymous said...

ai nmpknye blum pape dh dicop poyo..xpe lh trima jelah..

maaf, saya bukan orang Kelantan..saya dibesarkan diselatan ditanah air..



~pencari lagu ini...

BeLLezA said...

awk x mrh ke adk sy kta awk poyo? sy pn tatau poyo tu ape erk? hee..

hmm selatan tanah air? i see..
it looks like i've got a clue!
;p

Anonymous said...

xpe sy xmarah pn..ok je ni..

pnting ke untuk awk tau siapa sy??
sy rs ni mngkin komen sy yg trakhir dh utk awk..slpas ni sy akn pergi dh dr blog awk ni..maafkan sy jika sebelum ni sy ade wat awk trasa or mnganggu hidup awk..selamat tinggal..smoga kita akn dpt 'berjumpa' lg..Assalamualaikum

BeLLezA said...

Kpd 'pencari lagu ini'
ok, thanks ye dtg jenguk2 cni
waalaikumussalam
(sy tau awk bc ni hehehe)

Anonymous said...

tau2 lak awk yer sy baca ni...hahaha
pape pn thanks..



~pencari lagu ini...