I want to sing like the birds sing, not worrying about who hears or what they think.

Wednesday, January 27, 2010

.campur.tolak.darab.bahagi

Bukan semua yang menggembirakan baik untuk kita.
Kadang-kadang yang menggembirakan itu tersembunyi derita.
Dan bukan semua yang mnyedihkan tidak baik untuk kita.
Kadang-kadang di situlah letaknya bahagia.

..Salam..


Owh tidak!! Gara-gara entry malam tadi... Ya kerana dia manusia biasa... Tak pasal-pasal saya terlepas cakap pulak. Dah ter-bagitau sorang kawan ni tentang perkara yang tak sepatutnya dia tau. Bukan dia je. Orang lain pun tak boleh tau. Huwaaaa menyesal! Kenapa? Mengapa? Why? Por qué? Tak perlu kut cakap pasal tu lagi. Tapi mmg tak boleh control. Rasa menarik je kalau cakap pasal tu. Heheh. Dah cakap pun, tak boleh nak tarik balik dah.


::Next story::


Owh esok kena g mengundi rupanya. Cam ne leh tak perasan orang kecoh-kecoh pasal pilihanraya kampus skang ni. Haahaha. Sebok org berkempen anta mesej kat hp, fb, sgla bagai. Sampai datang ketuk pintu bilik pun ada. Tu belum kira flyers and sume ketas2 yg dorang selitkan bawah pintu tiap-tiap malam. Sekarang tinggal nak pikir je sape yg perlu dipangkah. Kalau boleh biarlah yang betul-betul layak sahaja. Tapi sampai sekarang belum pasti. Dulu masa 1st year memang lah macam taktau ape2. Ikut je org kata tu ,kita pangkah je lah yg tu. Org kata yg ni kita pangkah je lah yg ni ek. Tapi tidak lagi sekarang. Saya akan pangkah calon yg layak dan tepat shja. Melalui pemerhatian, kajian, dan pengetahuan serba sedikit tentang mereka yg tercalon. Errr terkeluar pulak aura bahasa melayu baku ya. Eheh


::Another Story::


Kelas spanish tadi best. Sebab: ala-ala main game gitu. Hahaha. Masing-masing dapat kad hijau yang ada tulis ayat pendek atau ayat yg 'tergantung'. Kira cam ayat tak abes la. Dan sudah semestinya la dalam bahasa sepanyol. Then kitorang sume kena cari partner masing-masing yang boleh sambung ayat kita tadi. So berkeliaran la sume yg dalam kelas tu cari couple masing-masing untuk dapatkan satu ayat lengkap. Dan lepas tu kena cakap and tulis kat whiteboard. Kalau salah partner, kena berdiri kat depan. Sebab memang akan salah la ayat kita tu nanti.


Kad saya tertulis "la clase de quimica"


Yang membawa maksud... ::chemical class::


Then mula la gerak cari partner yg boleh sambung ayat saya ni..dan terjumpa la dgn pemegang kad yg tertulis "muy tarde esta mañana"


Maksudnya.. ::very late this morning::


Tuan punya kad semangat nak sy jadi partner die..sbb die kata ayat ktorg boleh sambung. Bila digabungkan ayat tu akan jadi macam ni,


"La clase de quimica muy tarde esta mañana"
Macam sodap je bunyi ek..hehehe


Tapi..SALAH!
Haaahahahaha
Memang dah agak. Salah grammar ya. Hee... Sebelum tuleh kat whiteboard sempat agi nk cari partner baru tapi sume cam dah jmpe je partner masing-masing kan. So sume cam taknak tukar. Ok-ok terpaksa la teruskan aje dgn partner tadi. Disebabkan salah, kena r berdiri kat depan kan. Hahahaha gasak la nak wat cam ner.


Pas tu tiba-tiba teringat kat sorang kawan yang tak dapat jumpa partner dia. Terus pergi kat dia and cuba sambungkan ayat kitorang.


Ayat die "yo he terminado"
Maksud: i have finished


Bila di-combine-kan,
"Yo he terminado la clase de quimica"
Maksud: I have finished the chemical class


YAY!!!
Betul!
Berjaya jugak akhirnya!!
Yes! Yes!
He.he.he.


Yang benar,
SuraiSa
(dlm bhsa sepanyol, tiada sebutan utk Z oleh itu sy akan digelar sbg suraiSa bukan suraiZa haha)




6 comments:

ali said...

dalm bnyak2 sub topic dlm entry kali ni...aku tertarik ar ngan entry ko kat kelas Spanish tu...huhuhuhu...seronok blaja bahasa ni kan...

ko ngan couple ko je ker yg salah...

SuRAizA~ said...

erm ad lg yg salah..
sbb klu ktorg salah, dh mmg trg lg bersuluh la yg lain pun ade yg slh jgk..hehe

ali said...

yup....skang ni su beh tgk citer spain ar tnpe subtitle....

Roxy Zai said...

hikhikhik..beshnyerr...dulu tyme kat sbp..sy ambik kelas francais..skrg terkubur gitu jerr...then masuk uia ni,blajar arab plak..fuh~..=p..so skrg dpt macam2 bhsa daaa. = rojak!!

SuRAizA~ said...

ali
erm blh la ckit2
srnok kut ble paham pe die ckp kadang2 tu tak pndg tv pun
eheheheh

Roxy Zai
hehe yeke
wah2 bestnye..
dpt phm pe dorg cakap pn dah kira ok dah

ali said...

hahahaha...
asal la METC ni asyik tekankan bi jer....sampaikan bm pon tak dibenarkan tuk gune....tgk ar citer or dgr lagu Spanish selalu...misti lg mahir...