I want to sing like the birds sing, not worrying about who hears or what they think.

Friday, January 8, 2010

.Last Night.

“Truly in the heart there is a sadness that can not be removed except with the happiness of knowing Allah and being true to Him. And in it there is an emptiness that can not be filled except with love for Him and by turning to Him and always remembering Him. And if a person were given all of the world and what is in it, it would not fill this emptiness.”
~Ibn Al-Qayyim




Assalamualaikum


Last night
Ya malam tadi
I did something stupid. Sangat stupid ya.
Azam tahun baru sangat lah berkobar-kobar utk tidak lagi mengingati. Ya mengingati dia. Tapi memang tak semudah itu nak melupakan. It's always easy to say something, tapi bila nak buat.....memang susah.


And that's the reason why I don't wanna be alone. Bahaya. Akan buat perkara gila. Sekarang ni baru rasa, saya sangat memerlukan ke-busy-an melanda diri. Tolong jadikan saya sangat-sangat-sangat sebok sampai takde masa nak ingat perkara yang tidak sepatutnya saya ingat dan hanya membuang masa tu. Kalau lah boleh hilang ingatan dan kalau lah ada ubat utk itu...ya hilang ingatan tapi hanya utk tidak mengingati dia, saya akan makan tiap-tiap hari. *i'm serious*


Masih tidak bertemu dgn jawapan...Why do i keep thinking of him?Hm doesn't mean I'm still sad for losing 'dia' tapi...entah laa...


And it seems like there is no way to get out of this!


YaALLAH..bantu aku utk lupakan dia


*blog ini BUKAN blog luahan cinta hati perasaan etc*


7 comments:

ijad said...

selamat tahun baru...

SuRAizA~ said...

Slmt tahun baru juge =)

ali said...

sabar ye..ni nape ni..misti ade trick ni ngan post mcm ni....hahahaha anyway cantik la blog ni simple but eye catching gak...

SuRAizA~ said...

trick? what trick??
hmm..btw,thanks

nis~ said...

sabar ye sue..
insyaallah..sue kuat!teruskn langkahan lg..jgn berhenti!insyaallah sue..jgn lupa ngt Allah slalu sue.Dia ada ngn sue selalu.lg dekat dr sue.minta pertolongan dia sue dikala sue rasa tidak mampu..insyaallah..hanya dengan mengingati Allah Ya Rahman Ya Rahim Ya Latif..hati akan menjadi tenang..
Allah nk bg sue kutip pahla ni..^_^v

muabbid said...

ade hikmah pade setiap yg berlaku..ambilnya sbg cabaran dan dugaan dari Allah..banyak2 berdoa..semoga dberi ke"buzy"an yg mmbuatkn drimu x ingat ap yg tdk perlu diingat..hehe

ali said...
This comment has been removed by the author.