I want to sing like the birds sing, not worrying about who hears or what they think.

Monday, January 25, 2010

Owh saya bukan kerja cop duit rupanya...

Salam

Sangat susah.. Kenapa sangat susah.. Taktau.
Sangat tak faham.. Kenapa sangat tak faham.. Entah.
Sangat ikut hati.. Kenapa sangat ikut hati.. Tak pasti.

Minggu ni saja dah berapa banyak duit habes agaknya. Aduhai. Hari tu keluar ingat taknak beli apa-apa tapi niat 'tak nak beli apa-apa' tu akhirnya bertukar kepada 'mesti beli apa-apa' bila dah nampak perkataan S.A.L.E depan mata. Bila dah beli baru nak menyesal. Hish masalah betul. Semalam masa bukak facebook, ternampak la pulak sesuatu yg menarik perhatian. Terus add. And terus je cop cepat2 takut org lain amik. Makanya, 2 shawls telah selamat "di-booked by suraiza". Thanks ika, teman orang bank in duit tadi.


Erm tu belum kira nak beli contact lens lagi tu..yg ni pun dah lama pakai tak ganti lagi..owh mata jangan kenapa-napa ya. Tadi spec jatuh masa nak ambik wudhuk kat surau fssk..nasib baik masih ok. Kalau tak, mau terbang lagi 2-3ratus..Waaaaa tidak tidak!!!


Urghh duit ku mengalir macam air. Not2 warna merah melayang macam angin. Adoi, cik sue anda bukan keje cop duit. Tolong la belajar berjimat. *dah cuba tapi tak boleh..sape2 boleh tolong tak??


Penah jugak terfikir,
Should i give my ATM card to my dad?
Sebab nanti 4sure la xkan guna lebih dari yg sepatutnya
Tapi rasanya dulu penah nak buat, tapi abah xbagi sebab takut nanti susah pulak bila tengah terdesak nak guna duit time tu jugak. Nak korek tang mana lak kan. Heeheh.

p/s-alamak shawl tu nnt sampai kat umah..err agak2 kena bebel tak nanti *_*




6 comments:

ali said...

hahahaha...klo bende tu perlu takpe la...tk kire membazir pon...

Kyuubi_85 said...

adeh... belajar le.. kalau perlu benda tu, ok.. tapi kala tak perlu sgt, tak pyh la nak beli..

anish said...

yup. duet macham air kan.. huu~
same je kite. hehe :P
asal cantik, asal sale nk beli kan? hehe

HAZ_SHAMEER said...

ermm cik suraiza kalau nak control duit..cuba buat buku belanja harian..sekurang2nya kita boleh pantau belanja kita...cubalah saya pernah buat..catat setiap belanja dan setiap minggu bleh check mana2 belanja yang penting dan xpenting.Barulah ada satu penanfa aras tahap kejimatan dan keborosan kita.Saja nak share ngan cik suraiza

SuRAizA~ said...

ali
tp kn kenkdg cm tak perlu tp g beli jgk...adoi..membazir..membazir

Kyuubi_85
mslhnye skrg, perlu ke tak perlu ke sy beli jugak. haih tu lah masalahnya..huhu

anish
aha tu laa..hey cane nk control pn tatau..

HAZ_SHAMMER
wah idea yg menarik.nak cuba wat jugak.thanks utk perkongsian =))

ali said...

haha....mgkin nature kot tuk prmpuan membeli je ape die nk...