I want to sing like the birds sing, not worrying about who hears or what they think.

Monday, January 4, 2010

Pink♥Itu♥Menawan :p

~Ketika satu pintu kebahagiaan tertutup, pintu yg lain dibukakan. Tetapi seringkali kita terpaku terlalu lama pada pintu yg tertutup sehingga tidak nampak lagi pintu lain yg terbuka. Semoga kamu mendapat cukup kebahagiaan untuk membuat kamu bahagia. Cukup cubaan untuk membuat kamu kuat. Cukup penderitaan untk membuat kamu menjadi manusia yg sesungguhnya. Dan cukup harapan untuk membuat kamu positif terhadap kehidupan.



Assalamualaikum

Semalam hantar ira balik uitm. Macam biasa la. Selagi tak tolong kemas barang upss barang+barang+barang yg die bawak (sebanyak dua kereta diperlukan utk mengangkut barang2 beliau yee) die tak bagi kitorang balik. Kejam gile. Dah malam pun. Sampai dah takde lagi kereta parents masing-masing kat kolej tu kecuali kereta abah je. Haish. Tau. Dia adik. Diulangi, adik. Manja sangat. Nak kena tinggal bukan jauh pun dalam Malaysia jugak dah macam-macam. Heee.

Ini baru sebahagian je..ada lagi satu kereta on the way..hehe

Kemas-kemas jgn tak kemas

Puan Siti tgh tengok En Shaari kat bawah yee...aik baru naik kejap dah rindu? hikhikhik

Mr Garfield ni mmg kitorang ada sorang sekor..ckp je nak saiz ape..small-medium-large?hahaha


Haa yg ni paling besar...hehe (gmbr lama.masa f3 tak silap.just nk tunjuk Encik Garfield tu je)


Yang kita ni pandai la cakap erk. Diri sendiri pun 2 x 5 sepuluh jugak. Tu pun dah kira nasib baik la tu dapat ukm kira boleh lari je nak balik rumah. Tipu je. *serius tipu.mmg x boleh lari.mau tercabut kaki klu nak lari jugak.hee* Tiap-tiap weekend balik. Mesti nak balik tiap-tiap weekend (okay ayat yg sama saja nak ulang balik). Kalau ikutkan, tak weekend pun balik. *kalau xde kelas ok, bukan saja2 ponteng kelas* Sekarang dah ada SPKG yg ala-ala penting tu kan, macam susah je nak balik. Mesti nak kena join itu-ini-bla-bla sume. Tapi macam benda tu tak jadi penghalang je. Hehe. *homesick tak sudah-sudah.sila jangan ikut perangai ni yee adik-adik yg akan masuk u sume* =))


Sempat jugak capture gambar ni masa berhenti kat traffic light (area segamat). Yg nk di-highlight-kan kat sini...motor tu kaler pink ok!! Hahaaahaha. Bila letak hijau sebelah pink tu kan, nampak macam kombinasi warna yg cantik pulak. Hehe.


Petang tadi msa jalan-jalan kat Mid secara tak sengaja terjumpa lah majalah Dara.com. Dah lama tak beli sebenarnya. Kalau dulu mmg tak pernah miss tiap-tiap bulan. Tapi sebab sekarang ni dah makin sebuk and tak jumpa majalah tu, makanya tak beli dah la sejak beberapa bulan lepas. Entah macam mana, boleh beli jugak tadi. Takde rasa nak beli pun sebenarnya. Tapi boleh ambik, terus je pergi bayar. Bila dah penat berjalan, duduk la kejap and baca la majalah tu. Selak punya selak, terjumpa la satu ruangan fesyen. Tiba-tiba...macam kenal baju ni. Hmm...then terus baca lagi. "...Itulah masalah yg Huda hadapi..." Tak perasan lagi tu (serius tak tgok muka orang yg cakap tu). Baca and baca lagi.... Eh!!! Ya Allah! Baru perasan. Itu Huda! Laa Huda rupanya. Patut la macam kenal je baju yg dia pakai tu. Haahaha. My bestie masa sekolah dulu, sekarang dia kat Uitm Shah Alam. Okay mmg selalu pun dia masuk magazine. Erm bila nak jadi cover girl pulak? Heee


...here she is...

4 comments:

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

selamat kembali ke ipt masing2..

=)

Roxy Zai said...

waaa...besarnyerr ur garfield..!!

AnAk iBu said...

love pink too!

besanye garfield toh..
nak jugak yg besa cmtu.

BeLLezA said...

Gadis kampung separa bandar: yep..selamat belajar kpd semua! =)

Roxy Zai: hehe mmg besar kan?dlu2 pn x lrt nk agkat die hahah =)

Anak ibu@nanay: yay dh jmp kwn lama!! haha (sbb ske pink ttbe jd kwn lma heheh)..besar2! boleh wat tilam heee