I want to sing like the birds sing, not worrying about who hears or what they think.

Monday, January 11, 2010

Surat untuk kamu

Aku hanya hamba. Sedangkan DIA Sang Pencipta itu Maha Pemaaf, Maha Pengampun, siapa aku yang kerdil dan kecil itu untuk terus berdendam? Ya, Allah, ampunkan aku. Sengaja atau tanpa sengaja, sering atau kekadang… aku ‘terlanjur’ menumpang hak-MU. Aku tidak sekali-kali disakiti oleh-MU wahai Allah, begitu juga oleh hamba-hamba-MU… tetapi aku disakiti oleh ego ku sendiri!
~Ustaz Pahrol Mohamad Juoi (http://genta-rasa.com/2009/07/21/maafkan/)

*sangat tidak pasti sejak bila pandai buat-buat surat bagai hehe*

Salam saudara


Terima kasih krna sudi membaca entry2 yg saya post sebelum ni. Saya tau, mungkin saudara takkan faham secara keseluruhan cerita hidup saya. Macam yg saya cakap, sy takkan cerita semuanya secara detail. Cukuplah apa yg saya rasakan perlu.

.Gaduh.
Kami tak pernah bergaduh. Maka tidak akan ada entry yg menceritakan ttg pergaduhan saya dan dia.

.Girl.
Yg pasal girl tu pulak, bukan seperti yg saudara sangkakan. Maaf kalau apa yg saya cerita mengelirukan semua yg membaca. Biarlah hanya yang tau sahaja faham. Sebelum ni ada orang yg faham tentang tu dan dia hanya baca entry2 sy yg lepas. Sebab tu sy ingat saudara juga akan faham macam dia faham dgn hanya baca blog sy ni je.

.F.
Tentang seseorang bernama F. Dia kawan saya yg saya dah sebutkan nama sebenar dia dalam entry2 seterusnya dalam blog saya. Tiada apa-apa kaitan dgn beliau pun.

Kalau betul saudara memang tiada niat untuk menidakkan apa yg saya tulis, saya takde hak nak marah. Tersilap cara mungkin. Takpe lah. Saya pun selalu je buat silap. Saya takkan reject comment saudara kali ni. Dan kalau saya selitkan sekali dalam entry ni, takpe kan?

Yang benar,


assalamualaikum
kepada cik suraiza n semua pembaca blog ni...
mase ni kamu semua pasti marah kapada ulasan yg saye pernh ng kat entry yg lepas..maaf kerana lambat bg reaksi...sye mengambil keputusan tuk membaca ape yg terjadi sebenarnya.....
ptg td saye dapat gak habiskan membaca blog ni..satu perkara..blog ni baru ditubuhkan mei2009
kan
...tp sudah mempunyai pengikut yg ramai....tahniah su..memang betol pon komen aku kejam (bkn agak kejam jer)..tolong bg peluang untuk aku jelaskan semuanya mlm ni...
tp setelah ape yg aku bace aku masih tk dapat ape yg mnyebabkan cik su terlalu sedey...mungkin $$sebab gagal bercinta kot...not sure k....sebab takde pon post mase gaduh ker...tanda2 yg ade cume...
ade gurl post kat blog die tentang sorang mamat yg die minat...n ade gak name jejaka kuar.F..tk pasti sape f tu...sebab cite die kual awal2 jer....tp ape pon alasan cik sue bersedih sye tumoang simpati..saya memng dah buat silap waktu komen haritu...saye buat tanpe niat langsung tuk menidakkan kebenaran tulisan anda...cume nye saye nk tinggalkan jejak kat blog..so tuk buat kelainan saye tknk la bg kome macam org2 lain..."nice blog"
"cantik la layout"
"blog walking" etc...so aye saje tibulkan isu tu...dengan niat cik su akan reply...tp silap tetap silap walau ape pon alasa...tk terpikir ade insan yg mempunyai hati sahalus cik su...skang saye baru tahu yg cik su memng cepat tersentuh...mane tak tersentuh klo kite luahkan perasaan tp ade org cakap kite reka ceritakan...saya tak tahu mcmner nk jernihkan keadaan....saye sebenarnye berblog tuk tujuan sesuke n just tuk tatapan peribadi jer...mase memula blogging dulu...ade rase bebas berblog...n setelah adenye kwan2 tempat same blaja melawat n terus melawt menybabkan saye ade sedikat halangan tuk cerita semua secara telus...yg indah jer dapat dinyatakan....cik su saye bebetul mintak maaf..komen ni terpulang la pd kamu untuk membuangnye atau publish...semua terpulang pada kamu...kal boleh cik su jgn terus menghukum saya...saye tertarik ngan cik su punye sifat...penyayang...sayang kat kawan2 keluarge n kucing...pastu suke ngan ilmu cik su yg amat luas jangkauannyer...klo diizinkan...saye igin sangat kite terus berkawan sebagai teman blogger...saye memang nk mintak maaf...saye takkan buat kamu menangis lagi...janji....tp mcmner klo komen kali buat kamu mengalirkan air mata gak...saye punya bahasa yg agak kasar....mgkin dsebabkan tempat blaja skang ni semua llki....gurauan kami memng dasyat....so terbawak ke mane2....maafkan aku k....

3 comments:

ali said...

hahahaha lawaknye..
bukan part mintak maaf tu aku aku mksudkan lawak...
part utus mengutus surat ni yg macam lawak...hahahahatkpe tak perlu citer detail pd aku...tujuan utama nak menjernihkan keadaan jer...bleh ke klo aku katakan ko dah maaf kan aku?
ape pon sekarang aku rase lebey lapang..terima kasih su...

jap...ade persoalan sikit...ape tujuan su berblog ye...
tk yah jawab...
cume aku nk kongsi jer...aku berblog ni ngan tujuan nk tulis n cerita kehidupan seharian aku...mane tahu lg20 tahun anak2 aku or keturunan aku nk tahu ape yg aku pernah lalui...tp sekarang nampak mcm dah tersimpang...aku katekan..aku skang mcm nk berkongsi ape yg aku lalui ngan kwn2 aku plak...so bnyak sgt bende kene jage...mcm dlm setiap penulisan aku aku kne jage agar takde yg tersinggung..tu yg payah sgt...ade 2,3 post yg aku delate sebab boleh buat org masam muke ngan aku...skang ni kat blog citer pasal xtvt yg biase2 jer..ape yg aku rase nk tulis sgt pon tak bleh...kite kawan kan?

SuRAizA~ said...

ya
we r friends

ali said...

yes..tq...come n visit my blog...takde ape yg best pon...sume stuff2 yg memboringkan jer...