I want to sing like the birds sing, not worrying about who hears or what they think.

Saturday, January 9, 2010

Ya Allah. Please guide me.

Salam. When I’m sad, really-really-really sad...people said I’m just ‘reka cerita’ to make readers read my blog. Ya ALLAH. Saya betul-betul tak faham. Nak buat apa reka cerita??? Perlu ke saya cerita everything ‘bout my life from a to z dari alif sampai ya untuk semua orang yang saya langsung tak kenal baca dan kaji pasal hidup saya. Dan kalau awak memang betul tak faham, itu bukan masalah saya. Mungkin awak hanya baca satu entry yg saya post semalam tu je. Then, macam mana nak tau kisah sebenar agaknya. Dan lagi satu, paling-paling pantang bagi saya orang cakap saya reka cerita. I hate those words! *Serious* Kalau memang takde makna apa-apa bagi saya, I will not write it here. Untuk apa kita nak tulis benda tak betul. Dan saya bukan bodoh untuk tulis perkara yg tak betul macam awak cakap as a ‘trick’ tu dalam blog saya. Memang ada ke orang nak buat-buat cerita semata-mata nak tarik pembaca baca blog dia. Pelik ok. Why don’t u read apa yg sy tulis kat atas tu- My blog is “A place to share the truths… ” Dan kalau this is the place to share the truth, kenapa saya perlu cerita perkara yg tidak benar??? Apa lagi nak reka cerita. Saya tulis apa yg sy nak tulis. Kalau awak rasa tak best atau tak menarik, sy tak paksa awak baca. Lagi satu, I am not publishing your comments. Awak tau sape awak. Minta maaf banyak-banyak.


Sangat-sangat sayang my bestfriends yg jauh ni,


~ ♥ANIS EZZAH dan NUR ZAKIAH ♥


Anis pesan,
“sabar ye sue..
insyaallah..sue kuat!teruskn langkahan lg..jgn berhenti!insyaallah sue..jgn lupa ngt Allah slalu sue.Dia ada ngn sue selalu.lg dekat dr sue.minta pertolongan dia sue dikala sue rasa tidak mampu..insyaallah..hanya dengan mengingati Allah Ya Rahman Ya Rahim Ya Latif..hati akan menjadi tenang..
Allah nk bg sue kutip pahla ni..^_^v ”


Zakiah cakap,
ade hikmah pade setiap yg berlaku..ambilnya sbg cabaran dan dugaan dari Allah..banyak2 berdoa..semoga dberi ke"buzy"an yg mmbuatkn drimu x ingat ap yg tdk perlu diingat..hehe


p/s - Zakiah n aNis je yg faham sue. Sayang korang!!




4 comments:

.rENEx. said...

abaikan je org yg ckp mcm tu..
ug pnting kita tau ape yg btoi n ape yg x kan..

dalam dunia ni mcm2 jenis org ada kan..n xsemua puas ati ngn kita n amat pyh kita nak puaskan hati org lain..


btw,anis tu sy kenal laa..dlu pnah satu sek ngan anis..kim salam kat die taw..tu pun kalo anis kenal sy..huuu..

lastly..bnyk2 kan brsabar..=]

Muhamad Arif said...

npe zakiah ade??jeleznyaa
sue..org 2 komen pe kat blog ko??
sengal tol laa...

SuRAizA~ said...

.rENEx.
betul awk ckp.mmg ssh nk puaskan hati sume org.kdg ckp cm ni org tu x ske.ckp cm tu pulak, org ni x ske.owh kawan anis?laa yeke.isk2.keciknya dunia :p thanks =))

arip
zakiah bg nasihat dan kata2 membina..that's y la nama dia ade..hehe. Org tu ckp sumting la.tp ak da dlte pun.ko tau la kan ak pny thp sensitif ni mcm mne.bru bc ckit ak da nangis.n tak keterlaluan klu ak kata statement die agak kejam..huhu

ali said...

assalamualaikum
kepada cik suraiza n semua pembaca blog ni...
mase ni kamu semua pasti marah kapada ulasan yg saye pernh ng kat entry yg lepas..maaf kerana lambat bg reaksi...sye mengambil keputusan tuk membaca ape yg terjadi sebenarnya.....
ptg td saye dapat gak habiskan membaca blog ni..satu perkara..blog ni baru ditubuhkan mei2009 kan...tp sudah mempunyai pengikut yg ramai....tahniah su..memang betol pon komen aku kejam (bkn agak kejam jer)..tolong bg peluang untuk aku jelaskan semuanya mlm ni...
tp setelah ape yg aku bace aku masih tk dapat ape yg mnyebabkan cik su terlalu sedey...mungkin $$sebab gagal bercinta kot...not sure k....sebab takde pon post mase gaduh ker...tanda2 yg ade cume...
ade gurl post kat blog die tentang sorang mamat yg die minat...n ade gak name jejaka kuar.F..tk pasti sape f tu...sebab cite die kual awal2 jer....tp ape pon alasan cik sue bersedih sye tumoang simpati..saya memng dah buat silap waktu komen haritu...saye buat tanpe niat langsung tuk menidakkan kebenaran tulisan anda...cume nye saye nk tinggalkan jejak kat blog..so tuk buat kelainan saye tknk la bg kome macam org2 lain..."nice blog"
"cantik la layout"
"blog walking" etc...so aye saje tibulkan isu tu...dengan niat cik su akan reply...tp silap tetap silap walau ape pon alasa...tk terpikir ade insan yg mempunyai hati sahalus cik su...skang saye baru tahu yg cik su memng cepat tersentuh...mane tak tersentuh klo kite luahkan perasaan tp ade org cakap kite reka ceritakan...saya tak tahu mcmner nk jernihkan keadaan....saye sebenarnye berblog tuk tujuan sesuke n just tuk tatapan peribadi jer...mase memula blogging dulu...ade rase bebas berblog...n setelah adenye kwan2 tempat same blaja melawat n terus melawt menybabkan saye ade sedikat halangan tuk cerita semua secara telus...yg indah jer dapat dinyatakan....cik su saye bebetul mintak maaf..komen ni terpulang la pd kamu untuk membuangnye atau publish...semua terpulang pada kamu...kal boleh cik su jgn terus menghukum saya...saye tertarik ngan cik su punye sifat...penyayang...sayang kat kawan2 keluarge n kucing...pastu suke ngan ilmu cik su yg amat luas jangkauannyer...klo diizinkan...saye igin sangat kite terus berkawan sebagai teman blogger...saye memang nk mintak maaf...saye takkan buat kamu menangis lagi...janji....tp mcmner klo komen kali buat kamu mengalirkan air mata gak...saye punya bahasa yg agak kasar....mgkin dsebabkan tempat blaja skang ni semua llki....gurauan kami memng dasyat....so terbawak ke mane2....maafkan aku k....