I want to sing like the birds sing, not worrying about who hears or what they think.

Friday, February 12, 2010

Baca Dulu Baru Tahu

Assalamualaikum


Akhirnya berjaya juga menulis entry tentang diri sendiri. Hee... Selalu post entry2 contest je. Rasanya bulan ni je dah banyak join contest. Satu dah tau keputusan. Memang tak menang pun. Hahaha. Yang lain2 belum tau lagi. Takpe2 tak menang pun takpe. Saja2 je join nak memeriahkan contest yg dianjurkan oleh mana2 pihak penganjur tu je. Hehe.


Ok..ok..kembali kepada cerita asal. Hmm semenjak 2menjak ni kan saya perasan dengan perubahan seorang kawan ni. Saya nak cakap dia ni tak baik tak jugak. Jahat lagi la bukan. Tapi dulu dia pernah cakap sesuatu pada orang lain tentang saya. Dan saya telah diperli oleh 'orang lain' tu. Tak pe lah tak kesah sangat pun. Kakak tu tegur untuk kebaikan jugak. Tapi tak suka bila tau ada orang cakap belakang then buat-buat tak tau pulak. Dan sekarang ni dia pulak buat perkara yang tak sepatutnya dia buat lepas dia kata perkara tu tak elok dibuat. Okeyh.,faham semua macam dah pening. Hehe. Sorry. Saya terpaksa cakap macam ni. Karang ada jugak yang terasa hati secara terang-terangan pulak kan. Huhu. Rasanya apa yang dia buat sekarang ni lagi teruk. Saya buat sekali tu je lah dulu. Dan sebelum tu saya memang biasa begitu. Tapi dia lain. Dari tak pernah buat dah selalu sangat sekarang ni nampak dia macam tu. Serius tak faham orang macam ni. Sepatutnya, kalau dah tak suka sesuatu perkara tu, jangan lah buat. Dan kalau ada rasa nak buat, tolong lah jangan ada hati untuk nasihatkan orang. Sangat annoying ok.. Dulu ada orang pesan, orang buat jahat kat kita, kita kena buat baik kat orang tu. Memang bukan senang. Tapi rasanya saya berjaya jugak kut. Sebab tanpa apa2 balasan jahat yg sy buat kat dia, hehe dia macam dah terkena dengan orang lain. Tapi tu lah, dia still tak berubah macam dulu. Ok dah tak mahu cakap lagi pasal beliau. Noktah.


Next story.


Dalam bilik ada lipas!!!!!!! Huwaaaa!!!!!!! Seram2!! Hari tu terjerit terlolong bila encik lipas dengan laju dan pantasnya bergerak ke arah cik sue. Bukan tu je, siap lompat-lompat manja lagi tuh. Ekekkeke. Takpe2 naik cuti ni nanti nak bawak balik 'baygon cockroach control' banyak2. Biar pupus lipas-lipas dalam bilik tu. Rasanya bukan takat lipas je yang pernah dijumpai, encik cicak dan encik semut pelbagai spesies pun ada. HAhahaHA. Eh cop2, kucing pun! Tapi kalau kucing memang tak kesah la kan. Dan memang bertuah la kucing yg masuk ke bilik pencinta kucing macam *kami ni kan. Heee...


*kami = sue dan sha


Yay esok mahu keluar. Nak buat reunion sesama cousin. Lagi pun nak jumpa kakteh. My cousin yg baru balik dari Jepun Rabu lepas. Sudah sangat rindu mahu ketemu beliau ya. Huhuhu. Setahun kut tak jumpa. Mana penah tak jumpa sampai setahun. Haha manja. Esok juge mahu cari shawl and kasut utk dinner. Dress dah ada dah. Hehe semangat tak. Hari tu Dayah cakap saya semangat sangat sebab dah sebok cari baju untuk dinner padahal dinner lambat lagi kut. Tapi memang semangat pun. Hahhaha. Bukan pe, nanti naik cuti ni dah sebuk sangat dengan macam-macam. Assignment, presentation la itu ini. Dah takde masa nak cari-cari lagi. Kalau dah ada semua kan senang. Nanti tak payah la nak susah-susah masa tengah sebuk nanti kan. Hehe. Banyak la alasan. Padahal suka je nak membelanjakan duit tu kan suraiza? Hik3


Wah wah panjang pulak entry ni ek. Dah lama tak tuleh banyak macam ni. Hahahahha.


Nanti2 sambung lagi okeyh
Adios!


0 comments: