I want to sing like the birds sing, not worrying about who hears or what they think.

Tuesday, May 18, 2010

Bila rasaku ini rasamu..errr tajuk apa nih??

"Kemaafan mungkin amat berat untuk diberikan kepada orang yang pernah melukai hati kita.Tetapi hanya dengan memberi kemaafan sahajalah kita akan dapat mengubati hati yang telah terluka."

Assalamualaikum

Rasanya kali ni memang betul-betul dah lama tak cerita kat sini kan.Tapi macam taktau nak cerita apa.Ok ok sebenarnya memang banyak cerita.Tapi macam tak sesuai nak cerita kat sini.Kesian belog.Heheh.Yang pertama sekali,saya sangat3 rindu nak jumpa atok dengan wan and rasa macam nak terbang je balik kampung sekarang.Tapi, lagi sekali masa dan keadaan tak mengizinkan.Sedihnya laaa.Sorry wan kakngah tak dapat nak balik lagi..sob..sob..

Ada orang kata saya suka membebel.Padahal tak pernah cakap pun dengan dia apa lagi nak dengar suara kan.YM je pun.Takpun chatting kat facebook.Dia kata,kalau saya start menaip,habis penuh satu box chatting tu saya membebel.Siap kata "hahaha ni yang best nak dengar ni".Halo halo boleh dengar ke?Owh kalau macam tu pun kira membebel ya.Tak cakap pun.Dah tu siap gelak-gelakkan orang lagi padahal saya tak cakap pun,saya taip je.Lain kan?Hikhikhik


Ha ingat lagi tak pasal kes sorang hamba Allah ni,yang saya cakap dalam entry lepas.Setiap kali saya ignore dia kat facebook,lepas tu dia akan add saya balik.Banyak2 kali pulak tu.Tadi dah block and dah report.So hopefully esok lusa dah takde lagi la gangguan daripada beliau.Sebenarnya kan dia pun ada ym saya.Tapi yang pelik still nak call and add kat facebook.Kalau nak belajar buat blog,saya boleh cerita kat ym je.Kan senang.Masalahnya sekarang,lepas saya cakap kat ym jangan call saya lagi and kitorang boleh bincang kat ym je,dia tak reply sedangkan dia tengah online masa tu.Lepas tu boleh call lagi.Susah lah kan kalau cakap dengan orang tak reti bahasa ni kan.So tadi,terus bagi guideline kat dia macam mana nak start buat blog,websites yang sepatutnya,dll lepas tu terus delete from list and dah block jugak.Dah la awak tu tengah online,kalau betul tak tahu apa-apa boleh la tanya ke apa.Saya bukannya tahu sangat pun,tapi kalau nak tolong sikit-sikit tu boleh la.Lepas je saya cakap terima kasih,bagi salam, terus delete.Bye2 lah ya.Awak yang mintak tolong saya,kalau taknak ditolong takpe la.Yang pasti,tadi saya ym dia jugak sebab nak STOP-kan apa yang patut and boleh tolong dia kalau betul la dia memang nak mintak tolong supaya tak dianggap sombong ke apa.Jadi,sampai di sini sahaja.Harap takkan kenal dengan orang macam ni lagi (saya bukan marah and tak suka dia sebab dia call saya je tapi sebab satu mesej yang dia hantar ke inbox hp saya melalui ym). Mungkin orang lain anggap biasa tapi tak bagi saya.Sebab saya tak suka orang cakap macam tu.


Oh berbalik kepada tajuk entry,bila rasaku ini rasamu.....apakah?Hahahhaha.Tak de apa-apa pun.Saja je.Terlintas je tadi tetiba.Mana tau korang pun ada rasa yang sama.Mungkin jugak ada yang rasa apa ke peliknya budak penulis blog ni.hahahhah.Takpun ada yang rasa,"dia ni betul ke tak?"(di mana kata2 tersebut ditujukan kepada saya) heheheh.Ye lah mungkin dah tak berapa nak betul la ni.Pening dengan karenah manusia yang macam-macam.Uppsss tak boleh cakap kat sini nanti customer lari.hehehe.Sabar aje lah...


Saya suka menangis.Mungkin bukan suka,tapi memang tabiat.Atau memang sifat sejak azali.Rasa kejap lagi nangis la ni...Sebab tengah berkecamuk betul la perasaan sekarang ni..Kenapa.Taktau.




Air mata wanita adalah senjata yang membuahkan kemenangan. Betul ke? .taktau.taktau.taktau.

11 comments:

ali said...

selamat menangis sue...

aku rase aku tau ape rase budak tu selepas die buat lankah salah..sebab aku pon dulu tersalah nk sapa ko mase 1st time...
so rase bersalah n rase perlu mntak maaf yg teramat sgt menyebabkan die tak putus asa cube rapatkan diri ngan ko..mngkin die just nk berkawan ngan ko tuk tunjukkan yg ko dah bebetol maafkan die...
setakat tulois kat entry2 yg ko dah maafkan die tak semestinye die rase diri die dah bebetol terlepas dari rase bersalah tu...
ape pon aku sokong je tindakan ko...

sekamar rindu said...

salam....ukhwah,

betul kadang2 kita perlu menangis bagi mengumpul kekuatan...moga anda bahagia selalu..

mohon izin follow ur blog

Kampungku2u said...

salam...panjang betol cerita ya..kalo x suke x suke la ya haha... =) dak kampungku2u nak ym dgn suraiza manis ni leh nanti add sy kat umah hehe.. bukan kat passosette@ymail.com

fikaryna said...

su..jgn kuat nangis..sbb kalau nangis2 n nangis..nanti kita jaadi lemah..

cuba kuatkan hati..danh jadi tabah..okeh.

SuRAizA~ said...

ali: hmm mgkin jgk.ak pn tak terfikir lgsug sblum ni klu die wat mcm tu sbb nk mintak maaf.yg ak tau ak xnk die cntact ak dh.ak rs die ad peluang nk mintak maaf selain jd kwn ak kt fb,sbb ms tu dia still ada ym ak.huhu

sekamar rindu: salam ukhwah kembali.terima kasih.ya boleh follow,sgt dialu2kan.

kampungku2u: salam.agak tak fhm.mksudnya add kamu kat ym?owh..ok..klu salah betulkan ya..

kak ryna: thanks kak ryna.insyaAllah sue cuba.tp ssh kut. =( taktau.tp sue cuba

ali said...

hehehe best ar die ade ym ko...bleh direct chat lagi..fb pon blum tentu ko on9....
sian die tersalah langkah...cube ko try contact die...mngkin lepas die bace entry2 ko die sedar..bukan ape..kite taknak bermusuhan ngan org...klo boleh kite taknk tinggalkan sedikit pon rase marah org kat kite..lagi pulak rase kecik hati...cadangan je..jgn ko marah plak aku tulis mcmni...hahahaha cool

SuRAizA~ said...

sbnrnya kan,ym pn die takde.ak yg suro die buat.sbb ak xsuke nk cntct2 by fon ni kan,personal n yg pnting2 aje la blh cntct dgn fon.mslhnya kn,ak ad jgk buzz2 dia kt ym sbb nk bgtau die psl blog tu la,tp xde respon.so ak taktau sma ada die xreti guna ke ape.tp xkn la smpai mcm tu skli.seriously ak sgt2 xsuke org merepek-repek kt fon ak.tu yg ak hangin semacam je dgn die.entahla

HonEyBuNNy said...

ya..menagislah....kdg2 bila kita menagis kita akn tenang ckit coz luah apa yg terpndn...btw.happy2 tau..;-)

SuRAizA~ said...

HonEyBuNNy: thank you.happy2 jgk ya =)

HAZ_SHAMEER said...

ermm menangis boleh melegakan hati kita kekadang..menangis dapat melapangkan dada..menangis jugak dapat melahirkan kasih sayang

menangis juga dapat mencuci mata secara saintifiknya..

menangislah cik sue..lepaskannya..jangan takut..kerana ramai orang akan menyayangi cik sue..menyokong cik sue hingga bebile cik sue perlukan..

Kampungku2u said...

Dah fahamkan ok la x yah terangkan lagi hehe.... =)