I want to sing like the birds sing, not worrying about who hears or what they think.

Sunday, May 9, 2010

Kalau korang, marah tak?

It doesn’t matter how many say it cannot be done or how many people have tried it before; it’s important to realize that whatever you’re doing, it’s your first attempt at it. -Wally Amos

Assalamualaikum

Selamat hari ibu buat semua yang bergelar emak ibu mama ummi mommy ya...Semoga bahagia dunia akhirat hendaknya..amin.. 

♥ SAYANG MAK!!! muah muah (banyak2 kali..hee jeles la tu) hahahha

Tadi kitorang dah celebrate mother's day skli dgn birthday my mom and birthday saya jugak. Nasib belum jadi mak lagi..kwang3.. Lama lagi laaa...tunggu la 10 tahun lagi korang nak dapat anak buah pun kehkehkeh



'Happy Birthday to Kak Ngah n Mak'

Ok..ok..berbalik kepada tajuk entry ni kan...sebenarnya saya sangatlah marah dengan seorang hamba Allah ni. Dah la tak kenal. Curi nombor telefon saya kat tenet. Pastu call orang sesuka hati bila-bila dia suka and sms cakap benda bukan-bukan. Kalau korang, korang marah tak? Takkan suka pulak kan. Tengah tidur pun orang kacau and bila reject call yang membingitkan telinga tu, dia still call lagi..kalau korang, marah tak? Bukan sekali or dua kali, tapi berkali-kali..kalau korang, hangin tak? Lepas off hp, boleh call lagi tu. Nasib baik la masa tu hp dekat dengan abah. Apa lagi, dengan sukacitanya abah menjawab panggilan tersebut. Dan lepas tu...beliau dah tak call dah. Seronok kan..lepas ni kalau ada lagi orang macam tu nak suruh abah tolong-jawabkan-bagi-pihak. Biar tahu sikit nak hormat orang.  

Sebenarnya dia ni ada chat dgn saya kat facebook. Kira kenal kat fb lah. Bila dia mintak num fon terus delete dia dari friendlist. Sebab cara dia cakap tu pun macam pelik. Agak risau jugak la nak kawan dgn orang macam ni. Dia cakap nak belajar buat blog sebab untuk bisnes dia and banyak kali tanya boleh ke nak kawan dengan saya. Kalau nak kawan and nak mintak tolong tunjuk ajar ckit2 tu saya tau la. Tapi kalau dah start mesej cakap macam2 (apa yg saya tak suka), memang nak kena la tu kan. Baru je cakap nak kawan dah lebey2..flying kick nak??

11 comments:

kembatolo™ said...

psycho ke mamat uh?haha

Kampungku2u said...

Aaaa mesti mrh kalo cam 2 hehe.. apa2 pun hati2 dlm pergaulan.. selamat hari ibu ngee bila nak jadi ibu ni.. haha... =)

aku_tiewa said...

hi3..sabo je la..(^_^)

beLLa said...

ntah hape hapela mamat tuh.

cheese cake at king's kan?yummy!

HAZ_SHAMEER said...

huh..ermm marah dan rasa mcm bosannyer caller ni..wat ever is berhati2 ek...

ali said...

ni mesti fan cik sue...hahahaha
tu tandanya ko dah semakain popular..hahahah
tahniah...
tp mamat tu tak gentle langsung...ade bereni mintak la sendiri fon no dr tuan badan walau no tu ade tertulis depan mata...hahahahahaha

kpd lelaki2 sume...jage tingkah laku anda..tkde maknenye buat mcm tu...hahahaha

HAZ_SHAMEER said...

ermmm budak tu tak hormati cik suraiza..

SuRAizA~ said...

kembatolo: entah.blh jd.hmm

kampungku2u: ye btul mesti kne hati2. 10thn lg laa..hahah

tiewa: sabo2..huhu

bella: mnsia mmg mcm2 kn

haz_shameer: mesti! =)

ali: owh bkn smkin popular laaa.. hmm betul ko ckp 'takde maknenye buat mcm tu'. Menambahkan skit hti lg ad la

haz_shamer: tu laa..

soffya cik bulan said...

hye..im back..
jgn mrh2 tau syg...


kirim slm kt mak sekali...hepi mothers day, mak...:)

Roxy zai said...

aaaaa...rasa mcm nak baling fon jerr..pastu mula laa rasa nak tukar num fon..hehehe..=p

SuRAizA~ said...

kak soffya: hee thanks kak soffya =) nnt sue ckp kt mak ye. mak da tdo da hikhik

roxy zai: ha ah kan mmg pun rs nk je tukar no