I want to sing like the birds sing, not worrying about who hears or what they think.

Monday, June 7, 2010

Balik kg lagi!!!

1:58pm
6/6/10

Assalamualaikum

Rasanya semua pun dah tau kan saya balik kampung mana pulak minggu ni. Dalam entry lepas kan dah bagitau minggu ni nak balik Jerantut pulak sebab minggu lepas dah balik Gopeng. So semalam sebelum subuh dah bertolak. Sampai rumah atok awal pagi. Seronok sangat sebab berjaya jugak balik jumpa wan selepas berulang-ulang kali saya cakap benda yang sama tapi tak balik-balik jugak kan =)) Tengah hari tu pulak pergi  makan kenduri. Cousin kepada cousin saya kawen. Tak faham takpe lah. Susah pulak nak explain salasilah keluarga kat sini hehe.

Alhamdulillah wan dah boleh jalan and dah boleh cakap walaupun agak susah nak faham apa yang wan cakap tu tapi saya gembira..sebab wan dah makin elok dan makin sembuh. Tapi tadi masa nak balik sedih jugak. Bukan. Bukan sedih jugak. Tapi sedih sangat. Wan duduk depan pintu rumah semata-mata nak tengok kitorang balik. Serius sedih. Tak sanggup kut. Kalau lah boleh berlama-lama lagi kat sana =( ok airmata dah tumpah..sob..sob..

..Tukar topik..
Saya balik kampung dengan cousin. Tumpang dia balik sebab hari ni kawan dia kawen. So tadi kitorang keluar awal sebab nak pegi kenduri kawen kat Kuala Lipis. Balik tu pulak, singgah beli durian. Kalau tak silap kat area Mempaga. Lepas tu apa lagi, tiga kereta pergi Air Terjun Chamang makan durian. Sebenarnya first time dengar nama tempat tu. "Chamang". Tak pernah tau pulak ada  tempat yang bernama Chamang kat Pahang. Tu yang asyik tercakap Machang je. Hehehe. Maybe kampung kut, kat area Bentong. Ha masa on the way tu jugak, akhirnya saya tau jugak Felda Bilut kat mana. Sebelum ni memang tertanya-tanya kat mana Felda Bilut tu. First time dengar and tau Bilut tu kat Pahang pun masa keluar filem Bilut tu dulu. Hahaha boleh jadi orang Pahang lagi tak. Semua tempat tak tau. Yelaa cam ne nak tau kalau balik je ikut highway. Bukan masuk kampung pun. Biasa lalu Temerloh, Karak je la. Tapi sekarang dah tau dah =))) So boleh jadi orang pahang sejati la kan? Dah tau Benta, Mela, Ulu Tembeling, Raub kat mana haahahaha baru tau ckit dah kecoh :p

Nangka madu. Taktau kenapa nangka ni besar sangat.
First time jugak tengok nangka besar gedabak cam ni..
(semua 1st time cik sue ni heheheh)

3 plastik durian depan mata..apa lagi...
kakak-kakak ni semua cam dah tak sabar je hee






p/s - kpd haz_shameer, kg sy kat felda pdg piol, jerantut. tau ke? org jerantut jugak?

11 comments:

ali said...

chamang tak pernah dengar ker...wah tempat best tu..tp nk masuk azab...bahaye giler...dah sampai bari nikmat..hahahahahha
best2.

HAZ_SHAMEER said...

ermm temerloh...kampung kat kerdau tapi membesar di taman sri semantan..cik sue boleh jadi org pahang ngan syarat kena ckp mcm loghat orang pahang hehehe : )

HAZ_SHAMEER said...

ahaaa...kalau nak tau dia orang pahang...nama tempat 'Mela',jerantut disebut bagaimana?hehehe

.b.e.d.d.y. said...

su aku pun tak penah dengar chamang tu.tapi cantik la air terjun tu.teringin nak pegi :)

annadzirah said...

wow.
kg jerantut jugak heh?.
same lah kite.
hehek.
sy pernah nak lemas dekat chamang.
airnya memang sangat deras.
tp cantik..
(:

SuRAizA~ said...

ali: haha tau xpe.ingtkn tak penah tau chamang tu wujud

haz_shameer: haha disebut sbg mela la..dengar tak sy sbut cm ne? hahah

beddy: ha tu lah kan..org phg tak penah dga pun kan..tp org tak pahang dah sampai pun chamang tu haha

annadzirah: hmm tu lah..bhya la kat sna..tp air terjun mmg cantik

nanay AnAk iBu said...

pdg piol..! jerantut..!
kampung nanay belah ayah!!!!

tp nanay lame x balik situ..sbb ibu ayah nanay cerai sudaa. jadi nanay selalu balik kg Sg. Koyan Raub. kampung belah ibuu...!! hehe

kaksue..miss ya too jugakk. nanay blik 30 july neh. yeyey.

neh nanay tau, tgh pakai lappy org len..hehehe.

SuRAizA~ said...

ha yeke??
keciknye la dunia ni yek
dunia blog ni pun tak la besar sgt kn haha.pusing2 org kg gak ey.tak sgka lak parent nanay org pahang jgk.yg plig xsgka ayh nanay org pdg piol..isk2..siapakah nama beliau (klu nanay tak kesah nk bgtau) ataupn siapakah nma atok nanay kt sne?dorang duk jalan ape?ceh2 mne r tau kut2 knl ke kan hehe

AnAk iBu said...

nama wan nanay belah ayah maimunah rasenye..or pggil tok munah..jln ape tu x pasti la kaksue..tp dia terkenal sebab selalu jual kuih cucuk peneram.. nanay kecik lg x ingat sgt..ayh nanay org utara..tp dok menetap kat felda tu..

nama ayah nanay jamil..arwah atuk nanay zakaria..

SuRAizA~ said...

oh yeke
kaksue tak knl la nanay hehe
maybe klu tanya atok kaksue die tau la kut

soffya cik bulan said...

wow blik gk..
sure best kan?

syukuri..krn masih ada wan...
jgn :)