I want to sing like the birds sing, not worrying about who hears or what they think.

Monday, July 26, 2010

entry entah-hape-hape-entah


assalamualaikum

ni kali pertama rasa macam malas giler nak tulis belog. tapi keinginan untuk menulis tu memang la sentiasa ada. tak penah pulak tak ada. cuma rasa malas dan kurang rajin je. mungkin sebab belum betul-betul nak sihat lagi kut. 

hidung ni makin teruk pulak tersumbatnya. adeh. lepas ni memang kena betul-betul-betul pantang minum ais, makan ais, kunyah ais...dan apa-apa je lah yang sebentuk dan serupa dengan ais. lepas tu kena pantang jugak makan pedas-pedas sebab 2-3hari lepas macam nak giler kau berperang dalam toilet [ jangan gelak la.tak lawak ] lepas tu lagi kena pantang pegi tempat jauh-jauh pastu balik hari. sebab nanti malam tak boleh tido. sebab kepala rasa macam nak pecah punya sakit. haila... sejak-dua-menjak ni asyik nak sakit je kau ni suraiza...

semalam balik gopeng. balik tiba-tiba. bagi orang kampung terkejut sikit. bukan selalu pun nak buat surprise2 macam ni. sampai pakcik-makcik pun pelik. "aik takkan balik sorang je, mak abah mana?" dan "eh kakngah balik dengan siapa ni?

soalan demi soalan masuk gegendang telinga [eceh ayat bajet novel]. tujuan su balik kampung secara mengejut semalam tu tak boleh la nak di-cerita-kan kat sini sebab ianya tersangatlah personal. tersangatlah peribadi. dan tersangatlah so-called-urusan seri paduka baginda. p & c. 

tapi apa yang mengejutkan balik adalah pabila atok telah menarik cucunda beliau ini duduk di sampingnya [lagi sekali ayat bajet novel] amik kau terkejut monkey dan shy2 cat jugak dibuatnya bila diperkenalkan kek semuo tetamu-tetamu yang ado. itu lah siapa suroh nak surprise2 sangat, skang kan sape pulak yang ter-surprise. uhuk

errr tok malu la kakngah cam ni [ini ayat dalam hati je] sebab takkan lah nak cakap depan2 pulak itu tak sayang atok namanya. eheh. siap pegang tangan lagi tu. ni mesti kes beliau tahu kalau tak di-pegang budak ni, mahu lari keliling rumah tak masuk2 dah cucunda beliau ni karang. ekekeke

bukan apa. su risau je. nanti karang kalau lah ada yang berkenan nak di-buek menantu ke calon bini ke kan tak ke payah. ye tak?? har. har. har. perasan tahap tak hengat jangan cerita la. heee. haih sudah2 cik su bawak2 solat isyak dah azan pun ha kat surau ibu zain nih 

ini dia husna. baru 11hari dia tengok dunia.
husna ni bukan baby su.
hallo hallo bila masa pulak su naik pelamin.
ini sepupu su :p
comelnya husna


2 comments:

Anonymous said...

..beby chumell..

Belleza~ said...

ye mmg baby chumell sgt ;p