I want to sing like the birds sing, not worrying about who hears or what they think.

Thursday, July 15, 2010

"gadis dulang".sumpah rasa comel.hahah


assalamualaikum

kelas pukul 8 pagi memang lah tak best. sape suka mandi pepagi buta kan? eceh awak suka ke mandi pepagi buta?..wah wah su tau awak tipu kan? kan? takut kena cop kambing gurun la tu terus ngaku suka mandi pagi hahahha. diulangi tak suka mandi pagi ok bukan tak mandi langsung. ish sape la tu tak mandi langsung. oit suka ke tak suka kalau dah kelas pagi tu, kena sukakan jugak mandi pepagi buta dan lepas tu menggigil-gigil dan berdetap-detup gigi dibuatnya.hehe

dan kelas pagi tadi dah tentulah pukul 8 PAGI

dulu-dulu memanglah suka sangat kalau kelas pukul 8 sebab petang tu nanti boleh la tido-tido dan relax-relax sampai malam..err bukan. bukan sampai malam...sampai senja eheh

lepas tu nanti malam, mula la tido pukul 2,3,4 pagi gara-gara study. eceh konon-konon study la padahal ber-facebooking dan ber-blogging aje kejenye. boleh jugak kalau nak cakap ber-clubbing. hehehe. sampai kul 2,3,4 pagi baru nak tido kan. lebih kurang pegi club ke disco ke berdansa sampai tak sedar diri matahari dah nak naik. ini perenggan merepek. sila abaikan

kelas international conflict pagi tadi macam lain dari yang lain. sebab takde kelas tutorial. best kan? sape kata tak best tu memang lah tipu. hehe. sebab kalau boleh memang taknak ada banyak kelas sem ni. biar la banyak masa terluang. punca utama : nak ada cukup masa untuk buat tesis (konon). lepas tu pulak, tak ada FINAL EXAM! best kan. sape kata best sila tunjuk langit. tapi still ada midterm exam.takpe tak kesah pun =)

tapi kelas tutorial tu nanti akan digantikan dengan satu projek besar. wah besar lah sangat. sebenarnya kitorang satu kelas kena anjurkan satu seminar atau conference yang best (tak best pun akan di-best-kan jugak). perbincangan akan menjurus kepada assymetrical conflict. tak kesah kes kat mana pun tapi kena fokus pada satu isu yang penting. dan ini adalah kerja berkumpulan. sudah semestinya la semua terlibat. kalau tak terlibat, 20% jangan harap nak dapat. dan sila jangan berangan nak dapat a utk subjek ni ya. 

oleh itu lepas je prof keluar, terus buat meeting. tujuan utama : mestila nak bincang apa yang patut dan lantik ajk-ajk semua kan. su pun terfikir la nak pegang cenderamata. ceh mentang-mentang la dulu pernah handle part cenderamata sampai sakit hati, kecik hati, dan terasa hati bagai...masih lagi ada hati rupanya nak amik cenderamata hehe. tapi tadi tak sempat nak sampai kat part cenderamata, dah tersangkut kat protokol. tapi bukan jadi mc (dulu penah cakap 'cm' sampai kena gelak bagai nak gila) sebab su pun bukan reti nak cakap dengan penuh gaya dan sopan yang amat. tapi jadi usher...err penah la dulu jadi usher tapi macam tak mencabar langsung kan. yela kita hanya perlu menggunakan jari telunjuk, owh mungkin kurang sopan. jadinya gunakan ibu jari anda untuk menunjuk jalan dan mengiring mereka yang berkenaan. hahah sumpah tak mencabar langsung. dan memang lah terasa macam nak amik cenderamata, tapi bila efa dah bising2 su jadi usher....tetibe shahir menyampuk, "su amik cenderamata, boleh bagi SHAWL!". dan semua pun gelak. err....ok tak sure lah lawak ke tak. anda rasa?

tapi akhirnya...still diletakkan bawah protokol. tahu tak jadi apa?? tahu tak?? 

"gadis dulang"
peewiiittttt!!!
comel kan? hahahahah aura gedik berleluasa
dan memang dah tentu lah bukan suraiza seorang
mestila sentiasa ditemani oleh kembar beliau, cik zulaika




cik s/u beserta encik pengerusi program yg amat disegani ekekeke


upss encik pengerusi pun gila camera ya

ha ni la kembar su..
comel kan?
tengok la kembar dia lagi lah comel sampai semua orang pun terpegun
huh?! stoppp!!!


*sakit tekak & batuk2
*hidung sok-sek-sok-sek
*bersin beberapa kali sampaikan cik rumet comel pun ter-ber-jangkit sama
*tapi masih mempunyai hati untuk minum ais
*kejadian berlaku masa lunch dgn ika kat pusanika td
*what-the-fish??!

13 comments:

AnAk iBu said...

wah. kaksue ade kembaq. jup2, yg s/u tu akk ke sape?? x paham2.

annadzirah said...

wahh.
jadi gadis dulang.
biasanya org yg pegang jawatan ni comel2 n suka bergaya.
d:


ENTRY BARU ; Pernah Alami Kejadian Ini? ; Salah Orang.

Belleza~ said...

hahha bukan la!yg s/u tu setiausaha bukan kaksu.kak eyra nama dia.

Belleza~ said...

ekekeke
yeke?

soffya cik bulan said...

mmg comel lah dik...


nk kmbr jgklh mcm ni..hu

Kampungku2u said...

uitz comelnya kembaq sue tapi lain ayah lain mak la ya haha.. :) leh la knl hehe.... gurau je. smga sht dari batuk & soksek2 ngee......

♥cutebabygirl♥ said...

hello gadis dulang~ :P

ainaaamira. said...

haha. gadis dulang yang chantekk ! :)

actually mase shahir cakap tu x paham pon sbnrnye. gelak je lebih2. hahaha. bace post su ni baru paham maksud shahir. haha.

cik fiza said...

pernah jadi gadis dulang juga masa first year di UPM.. mmg funny nn igt sampai bila2 cz semua pic penerima hadiah ada my face :p

HAZ_SHAMEER said...

ermm wat seminar ek?kalau dapat jemput ahli panel yang popular atau jemput ahli panel kegemaran lecturer mungkin boleh dapat markah lebih...ermm i guess..

ermm ehe...make sure muka jangan nampak mengantuk ya...pastu jangan tergelecoh kaki kat depan audience ehehehe...

aku_tiewa said...

hahaha..gadis dulang..
first time dgr ayat nie..he3

kira ok la tu sue..
femes apa...lalala

Belleza~ said...

kak soffya: haha cari kmbr akak cepat!

kampungku2u: tq. owh boleh..nak kenal?hehe

cutebabygirl: hello pinkygirl!

ainaa: haha.tu la.sirez x sgka die ckp cm tu

cik fiza: wah yeke? seronok ni. nak enter-frame dlm sume gmbr la cm ni haha

haz_shameer: insyaAllah.jgn la terjatuh ke ape..tak psl2 nnt jd 1hari dlm sejarah pulak hehe

tiewa: su pun. hari tu mula2 su dga pggilan tu. hehe

ismi jannati said...

hehe kembar seiras ke =)