I want to sing like the birds sing, not worrying about who hears or what they think.

Monday, August 9, 2010

pura-pura tak reti malu boleh?sebab dah terkantoi heh.heh.heh


assalamualaikum

dua hari tak update rindu su tak? eceh bajet ada orang rindu lah konon. kalau lah ada... haaa sudah! kalau tulis entry tetengah malam buta ni [sila baca tengah malam buta] mula la nak keluar aura jiwang karat terlebih oksida yang meloyakan tekak ramai manusia di muka bumi ni. err sila jangan muntah kat belog cantik ni kalau betol-betol nak muntah boleh pergi toilet sebelah.heh.

tadi..balik awal konon-konon nak ikut miza pergi pesta konvo sebab nak jumpa heliza [padahal heliza datang petang sebab terbaca post heliza kat facebook dia datang ukm petang tadi cis cis macam mana boleh tak tau nih] miza anta sms ajak pegi pesta konvo lagi. ye lah dah dua kali pegi dengan dia and dah dua kali jugak dia beli baju. su tak beli pun ok. menjadi tak kempen-jimat-belanja-utk-diri-sendiri ni [padahal tak bawak duit pun takat 5rm je sebab nak makan memang lah menjadi] hahaha cuba bawak duit puluh2 atau ratus2, mahunya tak soping beli sakan. heheh. itu pun tadi miza yang ajak. kalau tak, ingat nak balik lambat sikit sebab nak tengok jangan lupa lirik ;p boleh pulak kan. baik balik esok je haha


sebab tadi dah balik awal [kononnya] tapi still lambat jugak sampai terpaksa suruh miza pegi dulu. jadi, tak pegi la jawabnya. esok je la. hari last kan. boleh soping sakan. hahaha. dengar pulak ada yuna. lagi la nak pegi kan. sebab dah balik awal [kononnya] jadi tak buat apa pun online je la. dan ter-on ym pulak. eceh 'ter' lah sangat.


tiba-tiba kawan su yang bernama NA (bukan nama sebenar) muncul di kotak ym sue_ayza

NA: salam sue
NA: sedih la bace post sue kli nie
NA: huhuhuhu

nak tau post yg dimaksudkan boleh klik sini

sue_ayza: erm yan baca yg plig latest tu ya
NA: dah la music macam tue lak

NA: lagi la sedih

ok.ini intro.mukadimah baru.tapi ni la permulaan kepada satu perbincangan dan sesi luah perasaan yang panjang

NA: tak tau la sue
NA: aah
NA: bila kita dah terlalu syg org bg kita kecewa n rase sakit yg amat sgt
NA: yan tak tau nak luah kat saper
sue_ayza: boleh luah dekat su
NA: macam sue sue blh gak luah dalam blog
sue_ayza: anytime
sue_ayza: su tak kesah pun
sue_ayza: nak jmp tak citer kat su?
NA: yan tak kuat la sue
NA: rase tak nak belajar
NA: tapi fikir family
NA: dulu hal cinta
NA: skng sahabat lak
NA: satu kejer pun yan tak buat agi

NA: Allah ajer yg tau

setakat ni...boleh faham?kalau tak boleh,sila buat-buat faham..terima kasih

sue_ayza: cerite la dekat su
NA: yan cuma nak semgt balik
NA: yan takder semnagt langsung sue
sue_ayza: yan banyak fikir ni 
--------------------------------
NA: mungkin ker iman yan yg rapuh
NA: jiwa yan yg terlalu lemah
sue_ayza: hmm...boleh su tahu siapa?
sue_ayza: lelaki ke perempuan?

sorry.tak boleh nak cerita lebih-lebih kat sini

NA: yan mmg syg dia
NA: yan tak kisah klu dia nak yan kawan ngan dia
NA: tapi jgn wat yan macam patung tak bernyawa
NA: yan tak pernah rase nie persahabatan
NA: coz yan selalu tertekan
sue_ayza: su rasa kan...yan xboleh rapat dgn die...tak2 bukan su nk jd batu api ke apa kan...tp klu yan dh mcm stress je duk ngan die...jauhkan la diri yan dgn die dlu 
sue_ayza: wat sementara waktu je

dan banyak lagi sebenarnya.again,sorry.takkan su nak kongsi semua pulak kan.owh tulisan tu kecik2 sebab memang taknak bagi orang nampak sangat so memang sengaja.ehehehe

sue_ayza: ha tu dh kire bagus lah tu....ada usaha jugak nak gembirakan hati tu....
sue_ayza: jgn sedih2 sgt tau
sue_ayza: nnt cepat tua la
sue_ayza: banyak pk
sue_ayza: hadoi
sue_ayza: hikhik
NA: he3
NA: betul tue
NA: sue la post n wat music sedih kat blog..hikhikhik..dah terlebih touching..hahahahhahaha

sue_ayza: hehhehehe

sue_ayza: su nk tukar dh lagu tu
sue_ayza: mcm mendayu sgt
sue_ayza: ramai dh yg tego
sue_ayza: hee
NA: tau takper
NA: sedih la yunk lagu tue

ok.sudah masuk bab lain pulak.malu la nak letak kat sini.tapi nak pura-pura tak reti malu boleh?hihihi

sue_ayza: hmm su nk tny sumting la yan
sue_ayza: tp su malau
sue_ayza: *malu
sue_ayza: kekekeke
NA: ttg aper sue
sue_ayza: hm psl kwn yan 
NA: saper ek
sue_ayza: eh takpe lah kut
NA: shahril ker
NA: he3
sue_ayza: alamk

berehat sebentar bersama kit-kat.sok su sambung.......hahahha.ok ok tak!jangan la baling botol plastik tu.len kali kalau nak baling pun,bagi la 50ringgit ke..kan berbaloi heheh

sue_ayza: yan!
NA: yer yunk
sue_ayza: hahaha
sue_ayza: su tak sure la nma beliau
sue_ayza: tp su sllu nmpk die dgn yan
NA: sharil la tue
NA: he3
NA: dia ader fb kan2
sue_ayza: rasanya...sllu su nmpk muka die je
sue_ayza: haha
sue_ayza: cm ne yan tau nih
sue_ayza: adeh malunya su
---------------------------------
NA: naper sue
NA: sue suka dia yer

err sudah terkantoikah diriku?takpe2 yan tak nampak so tak payah sorok muka bawah meja atau bawah bantal

sue_ayza: yan plis ini rahsia kita berdua okeyh
sue_ayza: hahha
sue_ayza: hmm...janji dgn su 
----------------------------------
NA: nnati yan cakap kat dia ek he3
sue_ayza:  yan!!!!
sue_ayza: jangan laaa
sue_ayza: plis...plis...i beg u

masa ni memang cuak tak payah cerita lah.takut betul.su kalau suka orang memang tak suka orang tu tau yang su suka dia.pelik kan.ish jangan lah tau.plisss...

NA: ala takper sue kamu berdoa
NA: jgn putus asa dari terus berdoa
NA: klu dia jodoh kamu insya Allah 
sue_ayza: insyaAllah...klu die jdoh su,takkan su nk tolak pulak..siapa lah su ni kan..tp su still berharap jodoh su will be my ex...huhu
NA: insya Allah sue
NA: tapi bila sue dah tnya macam nie kesian pulak yan kat mamat tue jatuh lak saham dia
NA: hahahahahah
-------------------------------------------
sue_ayza: ok....nnt su nk cerita dlm belog lah.....
sue_ayza: psl yan....upss....
sue_ayza: but not everything la
NA: he3
sue_ayza: heheh
NA: pasal shahril
NA: he3'
sue_ayza: owh tidaklah su nk sebut nama die
NA: he3
sue_ayza: bahaya slgi su blja kat ukm
sue_ayza: hahahahaha
NA: he3

haa...masih boleh baca?atau perlukan cermin mata berkuasa tinggi?ekekeke.

yang penting,jangan sedih sedih tau kamu.manusia ni macam-macam.tak semuanya sama.kadang-kadang kita rasa kita dah cukup baik untuk dia,tapi mungkin jugak kita belum cukup baik sebenarnya.dan macam tu la jgk sebaliknya.jangan risau.kuatkan hati ok? jangan give up.anything...i'm here.su tau kamu baca sebab kamu memang tunggu entry ni kan. oh lagi satu!please...please..please..jangan bagitahu dia ok?janji!thanks.cayang kamu =) 




p/s: happy birthday to ainaa amira 080890~

2 comments:

cinta maya said...

sayang kamu..sue...thanks for everything...

HAZ_SHAMEER said...

ermm hehehehe gud luck sue..

hari sedih yang kita lalui hari ini akan berlalu jua...lalui lah dengan baik-baik...jangan sedih2 wahai adik ku...cuba kita kenang-kenang kan balik hal-hal sedih yang berlaku pada kita pada waktu lampau...Pada hari itu kita sangat bersedih seoalah-olah sudah tiada hari esok..namun masa berlalu jua..kesedihan itu akhirnya kita tinggalkan...dan akhirnya kita kembali gembira..rupa2nya hidup ini terlalu banyak perkara yang hebat untuk kita terokai..Dan kita baru sedar bahawa kita sudah makin dewasa dan banyak perkara yang kita perlu fikirkan..Tanggungjawab kita makin bertambah...Nilai tanggungjawab kita lebih besar daripada nilai kesedihan kita it..Nilai kesedihan itu terlalu kecil jika hendak dibandingkan dengan tanggungjawab kita yang tuhan beri kepada kita..Malah lebih dan tersangat kecil jika dibandingkan dengan nikmat yang Allah swt berikan kepada kita..

Bersabar yek adik...

Suatu hari nanti adik akan faham juga apa yang saya cakap ni.. :)