I want to sing like the birds sing, not worrying about who hears or what they think.

Thursday, September 23, 2010

saya juga manusia biasa.tak boleh lari dari masalah yang satu itu.


assalamualaikum

sebab kerja skola yang sangat susah dan complicated serta merupakan soalan tahap master student je layak buat hehehe [bak kata Dr Kuik tadi] dah berjaya disiapkan...apa lagi, su datang la conteng blog pulak.. =) 

thanks ika. sanggup tido kat ibu zain semata-mata nak siapkan assignment tu sama-sama. padahal baru je balik cuti. tak tido bilik sendiri kat zaba lagi dah datang tido kat ibu zain. ingat zaba dengan ibu zain ni dekat ke. jauh la......

sebenarnya banyak nak cakap..tapi tak tahu macam mana nak cakap. entah sejak bila pulak jadi macam ni. dulu kalau setakat nak membebel dekat belog ni bukan setakat cakap banyak tapi dah merapu macam-macam pun ada. hahaha. merapu-merapu pun ada jugak orang rindu nak baca. kan? kan korang? ngaku cepat.. hahaha. statement yang sangat gedik mungkin eheh

2,3 hari yang sangat memenatkan. fizikal, mental, jiwa raga semua tengah huru-hara. dengan tak boleh nak tido sebab fikir macam-macam yang tak sepatutnya fikir, sebab buat assignment yang dah banyak kali buat tapi tak siap-siap jugak [dah siap dah masa ayat ini ditulis hee], sebab risau fikirkan perkara yang belum pasti. bila jadi macam ni, mula lah buat benda tak reti nak fikir, tahu ikut suka hati dia je...

...dan mula rasa nak nangis...

bila ada yang kata..
"kak ngah.....bhy tau.u might get hurt again, sooner or later. huhu" 
"anyway, kak ngah kne cuba tau..jgn amek tau psl die...at least try *-*-* or bende2 yg boleh distract kak ngah dr ingt die... br la kak ngah ok kot.. huhuhu..
u go girl! ^^
[pernah, sedang, dan akan cuba lagi dan lagi..]

"remember, u deserve a better guy, the one that appreciate u for whoever u r.... jgn give up ok!"
[hati berbunga-bunga.seakan mahu terbang ke Jepun sekarang juga.eh tak,ketika itu.mahu terbang ke Jepun memberi pelukan penuh kasih sayang ketika membaca kata2 di atas hahaha]

dan dalam masa yang sama...seorang sahabat yang disayangi telah menghantar sesuatu ke kotak inbox muka buku su..[kamu macam tahu-tahu je kan]
"kuatkan semangat yunk"
"ya Allah, wanita yg membaca ini adalah wanita yg cantik, kuat, sabar dan sy amat menyayanginya..kau tingkatkan lah kehidupannya dgn rezeki yg berkat, kau rahmatilah dia setiap langkahnya dalam mencari rezeki pada suatu saat yg telah kau tentukan nanti. kau bersihkan hatinya..kau kuatknlah imannya..kau pelihara lah dia dari ftnah..Amin..."
[sungguh su terharu]

dan...


jeng.jeng.jeng.
tengok su dapat apa
roommate su bagi ni
masa balik lepas raya hari tu dia dah letak atas meja
buat sendiri ok..........
hehehe..thanks izan roommate su =)


bukan pencil box tau. tapi keychain yang ada nama su tu
suka sangat3+++

(*^_^*)

5 comments:

- koroe - said...

nk satu mde keychain tu..hehe..

Belleza~ said...

kena beli la
sbb roommate jual
heheh

Belleza~ said...

sy je dapat free haha

nurulfaridah said...

comel keychain tuh ;)

Belleza~ said...

tq ida! =)