I want to sing like the birds sing, not worrying about who hears or what they think.

Sunday, October 31, 2010

.amanat. -dari seorang rakan blogger



assalamualaikum


entah macam mana boleh terbukak pulak kotak mesej dekat mukabuku sampai terjumpa pesanan dia ni berbulan-bulan yang lalu.. okeyh..sekarang dah tak pernah contact pun.. 


hye sue..
kite memng tak pernah bertegur sape kat dunia nyata
tak pernah berjumpa
tak pernah pon dengar bunyi gelak ko mcmner...
tp aku rase aku kenal n rapat sgt ngan ko
so hubungan mcmni mungkin lagi best kot...
hahahaha
n ni kali pertama aku wish birthday kat ko..
n harap lelepas ni aku akan tetap ucap selamat hari lahir kat ko..hahahaha
dah 21 kan...so sekarang semua keputusan tetang hidup ko, ko yg tentukan sendiri....jgn la pilih jln salah k...
org tua perlu diutamakan walaupon ko dah berhak 100% pada ape keputusan yg ko nak buat tentang hidup ko...
k semoga panjang umur.
berbahagia.
happy.
sihat.
n bleh tulis bnyak2 lagi dlm blog....

k.



-amanat hari lahir [err boleh la jugak kalau nak kata macam ni]. ada orang bagi masa hari lahir su yang ke-21 [tahun ni, 5 Mei 2010]. rasanya ni ucapan hari lahir yang pertama dan terakhir dari dia. macam su cakap tadi, dah tak contact lagi dah. "harap lelepas ni aku akan tetap ucap selamat hari lahir kat ko[memang susah nak berpegang pada apa yang kita dah cakap.selalunya lupa.orang yang mendengar akan lebih ingat.su tak kata orang.diri sendiri pun selalu]



11 comments:

Anonymous said...

hye sue,
ni aku yg bg mesg tu...
aku tk luper ape yg aku tulis,
cume salah sangka dulu tu buat aku rase diam lebih baik kot...
niat cume nk tegur saja tp turn out other way,
still ok mase tu...bg aku biase ar tu....tp bile ko dah remove aku dr friend list kat FB pastu ko tarik balik dr ikut perkembangan blohg aku, mase tu aku tau yg ko memng marah sesangat kat aku, so aku tarik diri, tp still bace blog ko.....still follow blog ko....alasan still same...aku suku tulisan ko, dan klo ko tak selesa aku bace blog ko, bgtau jer....

anyway thanks tuk post kali ni.

soffya cik bulan said...

hu...yg mmberi msj dh bgthu sebabnya...bagaimanakah dik?

:)

Kuman Chaos said...

Bunag yg keruh, ambil yang jernih...
Kuman "bermalasan..?" Entry

diriku said...

owh..ada amanat jgk ek..

HAZ_SHAMEER said...

ermmm kita dah berhak keatas diri kita sejak kita akil baligh lagi...cuma hak kita keatas diri kita dikongsi bersama dengan tanggungjawab kita sebagai hamba Allah swt diatas muka bumi ni lagi.. : )

sori menyampuk....

Belleza~ said...

encik anonymous :


hm..
kau ingat lagi pasal tu?
pasal dulu tu?
bagaimana ya?
mahu berkawan semula??
boleh ke?


maaf.
sedikit emo, dulu.

Belleza~ said...

kak soffya :

owh tak tahu kakak..

bagaimana ya?

hm..

Belleza~ said...

kuman chaos :

baekk..

sedang diusahakan ni..

Belleza~ said...

diriku :

amanat itu penting.
supaya tak tersasar.
hee

Belleza~ said...

haz shameer :

betul.setuju.

tak.

tak menyampuk pun.

Anonymous said...

hahahhaha lawak...
no heart feeling pon...
aku ok jer....
ko memng cepat emo pon...
tu yg mengamuk terus...hahahahahha
lain kali pk leklok dulu k......

nak letak prifule aku...
tp nnt pembace blog ko akan usha blog aku plak....
nnt org igt aku nk kan publisiti plak...
so ko tau aku sape...mesg sampai...
communication cycle complete...ok ar tu kan.