I want to sing like the birds sing, not worrying about who hears or what they think.

Sunday, February 6, 2011

Khabar dari sana..



Assalamualaikum

Semua pun dah maklum pasal rusuhan yang jadi kat Egypt sekarang ni kan. Su pun ada kawan yang belajar kat sana. Jadi risau tu satu kemestian. Macam mana agaknya diorang kat sana. Sampai kawan su yang dekat sini pun duk tanya su keadaan kawan kitorang yang dekat sana, sebab dia try contact tak berbalas. Lagi lah bertambah risaunya. Hari tu solat maghrib dekat masjid pun dah mula buat solat hajat untuk rakyat Malaysia yang ada kat sana. Jadi, su pun contact my dear sweet fren ni untuk tau perkembangan dia. Ok ke tidak. Selamat ke tak. Sihat ke tidak. Elok-elok pulak malam tu dia tengah online. Apa lagi, su pun ketuk ketuk la kotak ym dia yang tak berpintu tu. Nak call jauh. Tapi kalau tak dapat contact secara online pun memang dah berniat nak call jugak tanya khabar.hee..

sue_ayza: assalamualaikum. nis kat mane tu
sue_ayza: dh balik msia? pe kabar nis

rya_89sophylleahana: wslm sueeeeeeeeeeee. Alhamdulillah. nis ok
rya_89sophylleahana: belum lagi. Insyaallah lusa. tgh tunggu kapal dtg :)
rya_89sophylleahana: *kpl terbg

sue_ayza: yeke? So nis kt sne lg? Ok tak kat sne ni?

rya_89sophylleahana: skrg ni mereka evacuate kwsn yg bahaya dulu

sue_ayza: oh

rya_89sophylleahana: a`aa still sini lagi. nasib baik juga kwsn nis xteruk.. xade pape kat rumah nis. sbbnya rumah nis jauh dr kawasan rusuhan

sue_ayza: su tgok berita ternampak2 je nis kat tv. Hehe

rya_89sophylleahana: haaaaaaaaaah? Hahahahahahaha. adeke su ni. nis ni duk berkurung dlm rumah saja. xboleh keluar kerana darurat. mcm mne boleh macuk berita tuh
rya_89sophylleahana: hihihihi. sue sat nor nis nk solat isyak jap eaa

sue_ayza: hahaha. ok nis. su ade story ni. su tggu nis

rya_89sophylleahana: yeahh okie dokie

Beberapa minit lepas tu..
rya_89sophylleahana: hallu hallu sue. Hihihi. da ciap da solat ;)
rya_89sophylleahana: sue nk gosssiippss apa neh. wah wah wah
…dan bermula la gossip antara kami. gossip yang sihat ye bukan gossip tak sihat. biasa la cerita-cerita orang perempuan hehehe. mana boleh share kat sini. bahaya lagi dangerous hahaha

Lagi sekali su tanya anis..
sue_ayza: nis nnt balik cni lusa ya?

rya_89sophylleahana: xpelah sue..psl all things yg kita discuss tu. su just try tenangkan hati dulu ya..think deeply b4 doing any action. dont worry!
rya_89sophylleahana: insyaallah..lusa kalu ada rezki will going to jeddah dulu. kumpul everybody kat sane. mybe stay there about 1 month maximumly.kalau egypt is getting better mybe balik semula ke Egypt but nis rasa mcm nk take flight from jeddah balik Malaysia. insyaAllah tgk keadaan dulu..
rya_89sophylleahana: thank you su 4 a great discussion tonight! insyaAllah, Allah itu sentiasa ada jaga kita lindungi kita. dont be sad ok su syg
[sebab tu su suka sangat kongsi everything dengan nis. ini sebabnya. kamu sangat arif dalam hal pujuk-memujuk hati ni heheh]

sue_ayza: insyaAllah terima kasih ye nis. take care ok

rya_89sophylleahana: insyaAllah..same2 sue..okie dokie..su pun same.take care too..it getting late now..kasihan sue xdpt tidur lagi ek.dah pukul 3 pagi yep.ok...btw,,nis mintak diri dulu ya..goodnight!

Kesimpulannya, kawan su ni dia baik-baik sahaja dekat sana. Hm adik angkat su pun ada study dekat sana jugak. Yang su tahu hasil mentelaah dinding mukabuku dia hahaha [nak tanya sendiri tak sempat + takut dia tak dapat reply] su tau dia ok and tengah tunggu nak balik Malaysia. Macam girang je tu nak balik. Hahaha kak su tahu kamu excited sesangat nak balik kan kan kan heheh. Semoga selamat sampai ye sayang! [oh ya kak su tak dapat nak masuk blog kamu katanya blog kamu tu dah tak wujud di alam maya. aik kenapakah?]


0 comments: