I want to sing like the birds sing, not worrying about who hears or what they think.

Monday, August 8, 2011

catatan ramadan 3

assalamualaikum

sudah masuk minggu kedua ramadan ^_^



oh baju raya dah siap la! hehe. baju raya memang selalu kena siap awal-awal kan. thanks mak! LOVE mak banyak banyak banyak. tiap tiap tahun, memang mak yang jahit baju raya untuk satu family. so takde la risau nak kena tempah kat orang ke apa kan. su nak belajar jahit dengan mak ni tapi tak belajar pun lagi. kain dah ada. buku nota pun dah sedia. tapi sebab cikgu tengah duk sebok nak siapkan baju adik sedara yang sorang tu, maka cik su harus bersabar lah kan.

nak belajar buat baju kurung. so nanti senang boleh la jahit baju raya sendiri. tak sabar! hehehe.

baju raya su tahun ni warna grey-silver-lilac-sewaktu dengannya. alamak dah bagitahu tak surprise dah ni HAHAHA

p/s - happy birthday cik ainaa!

6 comments:

zEri sAfEerA said...

va va va bj ry die dah siap. seronok :)

Akim Zone said...

Salam Cik Suraiza,

nampaknya baju raya anda sudah siap. Saya pun mcm awk juga di mana mak saya yang jahitkan baju Melayu ..

sy suka membaca blog awak ..kalu sudi link juga blog saya .

akim zone

Misz Nuriz said...

wah cepatnya siap..
kita jgk yg tak siap lagi.. :(

Belleza~ said...

zeri safeera

heheh
minggu lepas dah siap sebenarnya.

Belleza~ said...

akim zone

wa'mslm akim

mak mak kita mmg pandai bab jahit-menjahit ni. sebab tu la. hee

terima kasih!
saya sudah follow kamu

Belleza~ said...

misz nuriz

kamu bila nak siap?
hee
takpe
raya lambat lagi :)