I want to sing like the birds sing, not worrying about who hears or what they think.

Sunday, August 14, 2011

catatan ramadan 5

assalamualaikum

beberapa hari lepas, pakcik su yang duduk kat perak accident. sekarang dia ada kat hospital. tapi alhamdulillah tak teruk. kalau yang follow story su dari dulu, maybe ada yang tahu pasal arwah pakcik su yang sorang lagi, pun kemalangan bulan puasa tahun lepas. ya Allah tiap tiap tahun dapat berita kemalangan dalam bulan puasa. dua-dua adik ayah su yang tinggal kat gopeng, perak.

untuk cerita tahun lepas,
Klik SINI 1
Klik SINI 2
dan juga Klik SINI 3

********************************************

semalam su buat begedil daging. percubaan pertama. tak pernah buat. tapi suka makan. jadi semalam pun rajinkan diri untuk try test buat begedil ni. agak complicated jugak. hehe. su berjaya buat dengan jayanya dan mendapat pujian ramai [dari segi rasa]. tapi takde gambar la sebab kalau dari segi rupa tak berapa nak jadi sangat. malu nak letak kat blog. dah macam murtabak je gayanya. HAHAHA.  

jadi su pinjam gambar dari inche' google [kwokwok.blogspot.com]. siapa siapa yang tak tahu begedil tu macam mana, ha macam ni lah rupanya


p/s - kadang2 tersasul sebut beDegil, mengekek mak gelak. hee


0 comments: