I want to sing like the birds sing, not worrying about who hears or what they think.

Sunday, August 21, 2011

catatan ramadan 7 [episod shopping raya]

assalamualaikum

semalam su keluar dengan kawan sekolah rendah su dulu pergi jalan tar. kitorang keluar ni pun rentetan daripada status su dekat facebook yang tanpa disengajakan telah membawa su ke jalan tar pada hari sabtu semalam. HAHAHA. 

 sebelum

selepas

haa tengok, dari taknak pergi shopping langsung TER-pergi juga akhirnya. HEHEHE. sihah lah ni. sebenarnya kitorang memang dah alert sangat dengan keadaan dekat sana time hujung hujung minggu lagi lagi dah nak dekat raya ni kan. so kitorang pun plan lah nak keluar awal. tapi kan seawal mana keluar pun, memang dah ramai orang jugak. dari su masuk star sampai su keluar star, manusia berpusu-pusu. 

kitorang keluar ber-enam orang. tapi akhirnya terpecah dan terpisah menjadi tiga kumpulan di mana berdua-dua jadinya. semuanya disebabkan manusia yang tersangat la ramai dan bersesak tahap melampau yang tak dapat su bayangkan dek akalku sebelum ini. HAHAHA. 

su jalan dengan asma. rumet asma jalan dengan kawan dia. sihah pulak dengan anis. ya Allah, buat pertama kalinya su rasa su takkan masuk jalan tar lagi lepas ni masa hari cuti hujung minggu. hari tu pun masa cuti nuzul quran su temankan pakcik satu family beli baju raya kat sana takde la teruk sangat macam semalam. 

sebenarnya, semalam su yang balik awal antara semua. sebab dah tak larat nak jalan. semalam su tak sihat sebenarnya sebab first day 'ABC'. tapi pada paginya su elok elok sahaja malah masih gagah dan perkasa. HAHAHA. tapi bila dah tengah hari tu, dah mula rasa loya nak muntah. pening kepala dan pusing mata. sehingga terpaksa men-duduk-kan diri di kaki lima depan barisan kedai kedai di seberang jalan sogo. asma su dah mintak dia pergi sebab rumet dia dah tunggu nak pergi beli tiket balik kampung. maka tinggal su sendiri. manusia yang lalu lalang depan mata buat menambah pening dan rasa loya sampai su terpaksa menundukkan muka. 

tapi su perasan ada orang dalam honda jazz yang parking betul betul depan su asyik duk pandang dari tadi. macam dah rasa pelik. tapi tak dihiraukan sebab perut dah sakit sangat sampai hampir menitiskan air mata [sebenarnya dah menitis pun. sakitnya, ya Allah tuhan je yang tahu]. sampai su rasa nak pergi hospital pun ada tak tahan sakit sangat. lepas tu, orang yang dalam kereta tu yang duduk sebelah pemandu, keluar dari kereta and su nampak dia datang ke arah su [seorang perempuan bertudung ya, jadi su anggap dia seorang yang baik mungkin]. . .tapi belum sempat dia sampai dekat su, ayah su dah datang and su pun terus laju je pergi. lepas su masuk kereta, su nampak kereta tu pun bergerak jugak. apa yang boleh su simpulkan, su yakin sangat orang tu nak tolong sebab dia dah lama masuk dalam kereta tapi kereta tak bergerak pun, lepas tu dia keluar, tapi belum sempat cakap dengan su, ayah su dah sampai [tak salah bersangka baik kan]

dalam kereta, dah berlinangan air mata tak mampu nak ditahan lagi. sampai ayah su bagi minyak angin ke minyak cap kapak ke apa tah bagi tahan sakit. sampai tertidur. dah sampai rumah pun tak sedar. sampai rumah terus sambung tidur. bangun je petang tu dah ok sikit. tapi kepala still pusing pusing lagi. mak kata, angin kut. agaknya lah. lagi lagi bila di awal awal ABC. 

p/s- sakit sakit pun dapat dua pasang lagi baju raya. hihihi

2 comments:

Misz Nuriz said...

Laaa, kesiannye.. dah la sakit, bersesak2 lak tu.. xleh nak bayang camne.. hmmm

Belleza~ said...

misz nuriz

tu la..
time tu su pk, "ni silap hr bln naik ambulans balik ni kang" haha