I want to sing like the birds sing, not worrying about who hears or what they think.

Saturday, October 15, 2011

tumblr.

assalamualaikum

i do have tumblr! haha. macam tak percaya. dulu tengok tumblr macam tak best. ok saya silap. i admit it. i made a mistake. sebenarnya ia best. sangat best.

best bila we can share everything that posts by others. and i can write and post something that is very important to me and to everyone as well. my tumblr post is not like my status on facebook or my post here.

how i find tumblr is interesting? ok sejak dua tiga menjak ni, entah macam mana hati ni tergerak sahaja nak bukak tumblr yang berkaitan dengan life, Islam, Muslim's life, inspirational, motivation. etc. so bila dah bukak tumblr macam tu and read, hati tergerak terus nak mula buat tumblr [walaupun niat sebenarnya dah lama] tapi since tengok tumblr macam quite complicated and susah untuk difahami. . . . .niat tu terkubur begitu sahaja. 

so, bila dah baca dan tak tahu bagaimana nak share with others apa yang saya baru tahu [walaupun mungkin ramai yang dah tahu juga dalam masa yang sama there is someone or somebody that is really want to know and need to know what i know] maka terus sahaja saya sign up Tumblr dan tahu tahu sahaja  http://blogaholicofbloggerville.tumblr.com/ ini sudah wujud! 

sebenarnya, dah lama mencari cara macam mana nak post and share kata-kata yang berjaya memotivasikan dan membangunkan semangat su selama ni. su rasa macam tak berapa sesuai nak ditulis di blog dan post di facebook. atas beberapa sebab yang tak dapat nak diberitahu, maka ianya hanya mampu ditulis di dalam diari dan sesetengahnya hanya di save dalam My File and Document di lappy sahaja. bila rasa down ke sedih sangat nak nangis ke apa, baru lah su bukak file tadi tu. tapi ianya hanya dapat membantu su, dan tak dapat nak berkongsi dengan orang lain.

sebab sekarang dah ada tumblr, semuanya akan su post di tumblr. tapi insyaAllah blog tidak akan terabai sama sekali. i still love my blog because my memories are here. so blog and followers, please don't be sad. haha

oh ya tumblr juga memudahkan saya untuk meluahkan isi hati pada yang dicinta dalam senyap. HEHEHEH




my first Tumblr post ^_____^

p/s - you know what, i just can't stop tumblring and reblogging! HAHAHAHA

2 comments:

Anonymous said...

perlu memeriksa:)

Belleza~ said...

sorry cik/encik anonymous. saya baru perasan comment awak ni sebab ianya telah masuk ke kotak spam. lalu saya baru approved comment anda ni sekejap tadi. tahun lepas awak comment ya. haha. hm macam mana? sudah memeriksa tumblr saya? hehe. kalau awak baca ni, sila lah tinggalkan link tumblr awak juga ok miss/mr. anonymous. thankss :)