I want to sing like the birds sing, not worrying about who hears or what they think.

Tuesday, November 29, 2011

Masa depan kita di tangan Allah

assalamualaikum

happy new year to all muslims! selamat menyambut tahun baru hijrah.

sempena maal hijrah, banyak sungguh yang berlaku. perkara perkara yang mengejutkan su sebenarnya. tapi su buat buat tak terkejut je. hahaha. ada gembira dan ada jugak sebaliknya.

taknak lah cerita dekat sini. cukup lah su seorang je yang ingat perkara perkara tu. 

cuma ianya sedikit sebanyak mengganggu fikiran dan hati. kecewa dengan sikap manusia. belajar tinggi-tinggi, jauh-jauh tapi akal dan fikiran diletak bawah tapak kaki. 

selalu su rasa dunia ni tak adil. ya. ini betul. tapi kena yakin Allah itu Maha Adil. dunia ni tak ada apa-apa untuk dibanggakan.

maka biarlah dia hendak berkata apa sayangku, sahabatku dunia akhirat. terus kuat dan sabar. yes I know it's always easier said than done. but believe me, I know you can. I've been through this too. no matter what happens, or what others think and said about you, i'll always be by your side. I love you soooo much my baby (selalu nak pujuk kena panggil baby hihihi) 

"Ada org yg terlalu khuatir tentang masa depannya.Terlalu bnyk berfikir.Hingga hatinya kalut dan runsing.Otaknya ligat dan jiwanya tidak tenang.Dia terlalu 'mengejar' tetapi tidak pernah puas.Apa yang kita risaukan tentang sesuatu yang ghaib yang bukan dalam kuasa kita?Masa depan itu sesuatu yang ghaib.Ada perkara yg tidak ada,tiba2 Allah adakan.Ada perkara yg sedia ada,tiba2 Allah ambil kembali.Hiduplah besederhana,lakukan usaha yang terbaik,seimbangkan ibadah kita pada Allah,sebarkan kebaikan dan cegah kemungkaran.Usaha dan doa tanpa henti.Masa depan kita di tangan Allah.Usahlah banyak risau.Orang yg dekat dgn Allah,apa sahaja yg dipinta,Allah 'malu' untuk tidak menunaikannya...Dekatilah Pencipta kita!" 
                                 

akhir kata, salam maal hijrah to all muslim readers! may Allah guide us all, forgive us our sins & show us the right path. insha'Allah.

8 comments:

GaD!s_ BuNg@ said...

sape baby tu??boleh tau x??hehe...
ape2 pom,,lau ade prob,,bule story kat nurul k...i'll b there 4 u dear:)

TANJUNG RHINOS RC said...

Tiada kekuatan sebenar melainkan yg hadir dari NYA..

Aisumi Chan Kawa'i said...

salam maal hijrah :)

Belleza~ said...

Gadis Bunga

thanks my sayang nurul!
i love you.
muahhh!!!!!!!

Belleza~ said...

Tanjung Rhinos RC

Sungguh benar :)

Belleza~ said...

Aisumi Chan Kawa'i

salam maal hijrah kembali :)

Muhammad Nashriq Effendi said...

askm..saya baru terbaca blog awk..so far so good banyak yang menarik..nk tny awk ad x link untuk template blog yang menarik..ini blog saya :
http://seteguhiman.blogspot.com

Muhammad Nashriq Effendi said...

askm..saya baru terbaca blog awk..so far so good banyak yang menarik..nk tny awk ad x link untuk template blog yang menarik..ini blog saya :
http://seteguhiman.blogspot.com