I want to sing like the birds sing, not worrying about who hears or what they think.

Saturday, December 31, 2011

Entry 31/12/2011


assalamualaikum

ya . . . . . tahu memang dah lama sangat su tak update blog. ya Allah su baru perasan baru ada TIGA entry je untuk bulan december ni. perkara macam ni tak pernah terjadi. heheh

ok sebenarnya su rasa sebab su dah ada TUMBLR and TWITTER. jadi blog sedikit sebanyak terabai jua. adeh suraiza . . . di mana janjimu yang dulu. cewah. kekeke

hahaha maaf kan saya penunggu gua. isk bajet macam ada orang baca je blog ni ya. eheh. ada kan?? ha sudah sudah stop berangan perasan tak sudah. 

hmm sejak beberapa minggu ni kami satu keluarga macam agak sibuk sikit. kemas kemas rumah, cat rumah, tukar position perabot and everything. sebab hmm . . . sebab dalam dua bulan lagi inshaAllah kami nak terima tetamu. err tak perlulah su perjelaskan dengan lebih lagi rasanya tetamu yang bagaimana. heheh ^______^ [senyum ada makna]

kerja?? belum . . . su masih seronok duduk diam diam dekat rumah. nak keluar rumah tengok matahari pun payah sekarang ni. nak jenguk-jenguk keluar pun malasnya lah hai. kalau abah ajak keluar bayar bil ke apa, memang ambik masa nak siap-siap semata nak keluar. memang rasa KURANG RAJIN tu dah sampai ke tahap petala kelapan. kut. heh!

dan sedang mencuba lagi untuk menaikkan berat dan dah berjaya naik 1 kilo. so total jadi 41 kilo. alhamdulillah. pernah naik 42 kilo after spm duduk rumah macam sekarang ni jugak berbulan-bulan lamanya alih-alih dia turun 40 balik. semoga tak turun lagi lepas nih. usaha kena lebih kan. haha

ada satu soalan penting yang tiba-tiba menjelma di fikiran. "boleh tak kalau taknak kerja, nak kahwin and jadi surirumah sepenuh masa dan jaga anak-anak sahaja? tapi saya mahu elaun/gaji jaga anak tiap tiap bulan macam orang bekerja" HAHAHAH. semua ini gara-gara twitter. setelah setiap hari mengikuti perkembangan kak nurulism di twitter beliau, saya jadi terpengaruh. kekeke. dia juga graduan UKM dalam bidang architecture kut kalau su tak silap. dan setiap hari su tunggu dia post gambar. comeeelllllll sangat anak-anak dia ;)

ok. sekian dahulu entry hujung tahun ni. eh mungkin juga jadi entry terakhir tahun 2011. wow tahun depan su dah 23. nombor 2 dan 3 nampak besar lah bila digandingkan bersama. hahah. 

thanks for reading. may Allah SWT bless you readers. salam ^___^ 

Thursday, December 15, 2011

Interview Kerja


assalamualaikum

kenapa rasa macam dah lama je tak masuk blog ni. eh bukan ke 'memang' dah lebih seminggu. kira lama la kan. aha jadi lama lama sangat su tak update blog ni sebab kesibukan melanda secara tiba-tiba. semuanya mengejut mengejut je kesibukan ni. 

last week, hari rabu su dapat satu call yang panggil untuk interview. ok kemudiannya di hari jumaat pulak, su dapat surat pos laju yang panggil untuk interview juga. dan kedua-dua temuduga tu diadakan pada minggu ini, yakni pada hari semalam dan hari ini. 

haa maknanya minggu ni su ada dua interview yang berlaku selama dua hari berturut-turut. urghhhhh!!!!! memang tekanan tertekan terkejut tak hilang lagi. sampai sakit sakit kepala tak boleh tidor kau. hahaha

interview semalam, calon yang sangat lah ramai. dan saya merasakan peluang untuk mendapat kerja itu adalah sangat tipis. ya tipis. apsal ayat macam pelik. baru lapan hari tak blogging. dah macam ni? hahaha

interview hari ini, saya kurang yakin. dalam erti kata lain, saya kurang confident. yang ini pun tipis. mungkin juga tak dapat langsung. hahaha. negatif betul pemikiran kau ni suraiza hoi. tidak lah negatif. tapi memang dah dapat rasa. dah boleh tahu. naluri kewanitaan mungkin. ha kau tengok, ayat pelik lagi. kahkahkah

kesimpulannya, su nak pergi mencari part time kerja lah dahulu. sebab dah rasa tak larat nak duduk dekat rumah. dah boring tahap tak tahu nak kata macam mana. ingat boleh gemuk, tapi tak gemuk pun duduk rumah bulan bulan makan tidor sahaja. dah penat tunggu rombongan si dia yang dicinta dalam diam tak sampai sampai juga. hahaha. 

ok see u later readers!!! thanks for reading. may Allah swt bless.

Wednesday, December 7, 2011

Cukup sekadar bicara di hati


Bukan tidak suka.
Bahkan jauh sekali ingin membenci.
Saya cuma tidak kuat ingin menolak rasa yang kadang-kala menerpa.
Lantas kerana itulah saya melarikan diri.
Kerana saya tahu saya bukanlah srikandi yang teguh imannya di hati.
Saya cuma hamba yang kadang-kala jatuhnya tidak diingini.
Saya tahu amat sukar bagi anda untuk mengerti.
Andai anda ingin melarikan diri.
Tiada lain saya harapkan melainkan diredhakan hati.
Kerana saya tahu,
rencana Illahi adalah sebaik-baik ketetapan buat diri.
Lantas, siapalah saya untuk menyanggahi?
Andai ingin menanti.
Janganlah anda merapati.
Kerana saya pasti menjauhi.
Bukan kerana membenci tetapi
Kerana saya bukanlah srikandi yang tebal imannya di hati.
Buat hati yang menangisi.
Pergilah dikau mencari redha Illahi.

Saturday, December 3, 2011

I'm saying this to...


I'm saying this to my friends
Yes, my friends. Not 'you' (。◕‿◕。