I want to sing like the birds sing, not worrying about who hears or what they think.

Friday, March 30, 2012

gambar yang comel. sangat.



Tuesday, March 27, 2012

takdir.



Dihempas gelombang dilemparkan angin
Sekisah ku bersedih ku bahagia
Di indah dunia yang berakhir sunyi
Langkah kaki di dalam rencana Nya
Semua berjalan dalam kehendak Nya
Nafas hidunp cinta dan segalanya
Dan tertakdir menjalani segala kehendak Mu Ya Robbi
Ku berserah ku berpasrah hanya pada Mu Ya Robbi
Dan tertakdir menjalani segala kehendak Mu Ya Robbi
Ku berserah ku berpasrah hanya pada Mu Ya Robbi
Bila mungkin ada luka coba tersenyumlah
Bila mungkin tawa coba bersabarlah
Karena air mata tak abadi
Akan hilang dan berganti (hilang kan berganti)
Bila mungkin hidup hampa dirasa
Mungkinkan hati rindukan Dia
Karena hanya denganNya hati tenang
Damai jiwa dan raga

reminder

source: islamicgirl

Monday, March 26, 2012

Masak & Makan : Sup Ayam

assalamualaikum

sekali update blog berderet pulak entry haa 

nak cerita hari tu su masak sup ayam yang lain dari yang lain haha. sebab tak pernah masak sup letak bunga kantan. tapi hari tu su tertengok satu resepi dekat internet yang masak sup letak bunga kantan. so su pun try lah buat. dan . . . . . tahu tak betapa sedapnya sup tu. kekeke

ok su memang suka bunga kantan. suka makan. tapi kalau ada masalah kesihatan perut kembung ke senak ke dinasihatkan jangan makan bunga kantan ya. masuk sepital nanti. hahahaa

gambar ni bunga kantan tenggelam 
ce tengok gambar bawah 

taraaaaaa . . . . . . .


Bintang.

assalamualaikum


su dapat lagu ni. ada orang bagi. hee
mekaseh nis!
su pun rindu!!! *hugsss*


Jika engkau minta intan permata
Tak mungkin kumampu
Tapi sayangkan kucapai bintang dari langit untukmu
Jika engkau minta satu dunia akan aku cuba
Ku hanya mampu jadi milikmu
Pastikan kau bahagia
Hati ini bukan milikku lagi
Seribu tahun pun akan ku nantikan kamu
Sayangku
Jangan kau persoalkan siapa di hatiku
Terukir di bintang tak mungkin hilang cintaku padamu


Tak sangka.

assalamualaikum

lamanya su tak update blog. sebenarnya beberapa minggu lepas dah berlakunya satu kejadian yang sangat memeranjatkan su dan jugak kawan-kawan asasi dan warga UKM yang lain. berita kematian zara dan ayah dia. su tahu pasal tu bila terbaca post facebook zati (kawan dan rumet su masa asasi dulu) yang jugak kawan baik zara.


arwah zara ni sama-sama masuk ukm jugak after asasi dan dia satu fakulti dengan su. dan kitorang satu kelas bahasa sepanyol masa dekat ukm. dia memang friendly dan baik sangat. masa tahu pasal berita ni, memang terkejut tu tak payah cakap la. terkejut sangat. lepas tu tengok berita tv3 tengah hari tu pun keluar cerita yang sama. buletin utama malam tu pun jadi tajuk berita utama.  

semoga roh arwah dan bapanya ditempatkan di kalangan hamba-Nya yang soleh. Al-Fatihah.

Tuesday, March 13, 2012

between remembering and forgetting

Saturday, March 10, 2012

you are my life



"One day you will ask me which is more important? 
My life or yours? 
I will say mine and you will walk away not knowing that you are my life."

~Khalil Gibran

next. . .hantaran!

assalamualaikum

ahad lepas su, kak long and mak pergi Nilai cari barang untuk gubahan hantaran. abah tak ikut. ira balik uitm. so kami bertiga je la yang pergi shopping shopping membelanjakan duit tahap tak ingat. hahaha. seriously nasib baik abah tak ikut. kalau tak . . . . .habesss. ehehe

dari pagi sampai malam tahu. pukul 10 malam baru sampai rumah. penat tak payah cerita laa. boleh dikatakan semua kedai yang jual barang nak gubah hantaran kitorang masuk. dan setiap kedai yang kitorang masuk tu, ada je barang yang dibeli. bayangkan la betapa banyaknya sampai tak muat kereta. nasib baik la su tak berapa nak besar sangat boleh la mencelah kat celah celah barang tu.

sejak kitorang pergi shopping shopping tu kan, setiap hari mak su suruh su bukak website hantaran hantaran bagai. uish sebenarnya sebelum tu lagi dah. haha. cuma sekarang ni lagi kerap. sebab nanti hantaran tu kitorang buat sendiri. mak su memang gubah hantaran kalau family nak kawin ke tunang ke. biasa makcik and pakcik su kawin, tak ada orang lain yang buat. so mak cakap takkan lah time anak sendiri mak tak boleh buat. cuma nak cari fresh idea katanya, tu yang nak kena tengok contoh hantaran zaman sekarang. hehehe. tapi kan, dalam keterujaan su nak menggubah hantaran tu semua, ada masanya tak berapa nak rajin jugak bukak website macam tu. so nanti mak pun online lah sendiri and tunjuk contoh contoh hantaran. dia takkan puas hati selagi kita tak tengok. hahaha nampak tak keterujaan mak saya mengatasi keterujaan anaknya. kekeke

ok ini contoh sahaja. sempat su capture masa kat kedai hari tu. hehe

p/s - jangan lupa klik sini ! thank you!

Wednesday, March 7, 2012

Blogshop Updated!

assalamualaikum
tumpang lalu tumpang lalu 
gojesgirlcollection nak lalu! haha

nak mempromosikan new update ni

jom lah ke sini 

:: Bawal Plain & 2 Tones ::

:: Custom Made Shawl ::
yang su jahit hari tu, haa yang ni la

klik GOJESGIRLCOLLECTION and jangan lupa like our fanpage too okeyh! 
thank you ^____^ 

Friday, March 2, 2012

sometimes.

Source: leilockheart