I want to sing like the birds sing, not worrying about who hears or what they think.

Sunday, April 29, 2012

kurang dari seminggu

assalamualaikum

[source: leilockheart]

kurang dari seminggu. 
dan saya nervous. ekekeke *siapa yang patut nervous sebenarnya ni hahaha

tak.....saya nervous bila mengenangkan betapa cepatnya masa berlalu
betapa dewasanya saya pada tahun ini bila usia sudahpun hampir mencecah 23 tahun
betapa takutnya membayangkan masa depan
yaAllah berkatilah usiaku, kasihilah kedua ibubapaku, 
mereka yang telah 23 tahun membesarkanku, dalam susah senang dan kasih sayang.

Mak Abah, Kak Ngah sayanggggggggggg kalian dunia akhirat :') 

Segmen Quiz (lagi?) - What Kind of Element Spirit are you



Spirit of Earth

You are very gentle & calm. You can't stand harsh activities like bungee jumping, sky diving & etc. You are protective with your loved ones and likes to make them happy most of the time. Though you can be impatient at times & very unpredictable. Whenever some one or some thing hurts your loved ones, you revenge for them. Just to make things equal and also to protect them. Don't worry every one would love to be on your side, always....

Friday, April 27, 2012

Segmen Quiz - What type of cupcake are you

Assalamualaikum

Wah dah lama tak main quizilla... 
entah macam mana teringat pulak nak jawab quiz pagi tadi hahaha


What type of cupcake are you?


and I am a plain cupcake!

This doesn't mean you're plain! 
These plain cupcakes would be perfect for you because you like honest, simple things with little decorations.

[yay this is so true! ahaks]

Wednesday, April 25, 2012

perlahankan langkahmu


via tumblr

Monday, April 23, 2012

aku ingin percaya.


[picture-unspokenfairytales.tumblr]

Teruntuk masa depan, berhentilah muncul dalam benakku sebagai hal yang menakutkan. 
Karena aku ingin percaya, kau indah seperti janji Tuhan.

~Tia Setiawati Priatna (via karenapuisiituindah)

it's a part of life



Pain is a part of life. Sometimes it’s a big part, and sometimes it isn’t, but either way, it’s a part of the big puzzle, the deep music, the great game. Pain does two things: It teaches you, tells you that you’re alive. Then it passes away and leaves you changed. It leaves you wiser, sometimes. Sometimes it leaves you stronger. Either way, pain leaves its mark, and everything important that will ever happen to you in life is going to involve it in one degree or another.
~Jim Butcher

self-reminder.



Attach your heart to Allah and you will never be disappointed. You will never be frustrated, you will never be let down. 
Because Allah never changes. Allah has permanence. 
The world changes. 
You and I, 
we change.

~Imam Zaid Shakir

cinta bukan milik kita.



Cinta bukan milik kita… Setiap perpisahan tidak sia-sia…(◕‿◕)
Tak perlu bersedih lama. Cinta itu milik Allah. Hari ini Dia tarik rasa cinta dari hati pasangan kamu sehingga tawar hatinya. Sebab, mungkin esok atau lusa Dia campakkan rasa cinta yang lebih segar dalam hati si dia yang setepatnya untuk kamu. Semalam kamu berjalan dengan tidak cermat dan tidak berhati-hati. Hari ini dan esok, bak kata Saiyidina Umar: “..waspadalah jangan terpijak atau memijak onak dan duri..” Jangan kau kutip lagi serpihan kaca. Sabarlah hingga kau temukan permata…♥

someone. somewhere. someday.



Jika ALLAH tidak memberimu seseorang yang kamu impikan,
Semoga Dia menghadirkan seseseorang yang mengimpikanmu

Bila ALLAH tidak memberimu seseorang yang kamu rindukan,
Semoga Dia menghadirkan seseorang yang merindukanmu

Bila ALLAH tidak memberimu seseorang yang kamu dambakan,
Semoga Dia memberimu seseorang yang mendambakanmu

Bila ALLAH tidak menyatukanmu dengan seseorang yang kamu cintai,
Semoga Dia menghadirkan seseorang yang mencintaimu
Yang bukan HANYA kerana apa yang ada padamu
Tetapi apa adanya dirimu

Semoga ALLAH memberikan kita yang TERBAIK
Dengan segala keindahan hati & ketakwaannya… INSYAALLAH…

Don't be arrogant.



Do not be arrogant because of your knowledge. 
Allah gives intellect, and He can take it away too.

(via imaan-daar.tumblr)

Sunday, April 22, 2012

..be with the Creator



To be most successful: when you're with the Creator, be with the Creator, 
and when you're with the creation, also be with the Creator. 
~Yasmin Mogahed

Monday, April 9, 2012

never underestimate others

Sunday, April 1, 2012

sudah April!

assalamualaikum

sudah April! yeay! hahaha. entah apa yang nak di yeay kan sangat tu pun tak tau la. eh tahu tak last month ada jiran yang berkenduri kendara (jiran selang lima, enam buah rumah) dan khemahnya sampai ke depan rumah (depan rumah su). sebenarnya nak cerita betapa banyaknya khemah dia sampai memenuhi separuh daripada Jalan Watan 4. hehehe

dan hari ni jiran selang empat buah rumah pulak yang berkenduri kendara. tak sempat nak ambik gambar pengantin. terpegun. cantik sangat pengantin. baju warna pink. eh. bukan sebab baju pengantin warna pink dia jadi cantik sampai su terpegun. tapi sebab pengantin memang cantik sangat. hahaha


haa next month akan ada satu lagi kenduri kendara kat Watan 4 ni. rumah siapa pulak ya? ^____^