I want to sing like the birds sing, not worrying about who hears or what they think.

Wednesday, May 9, 2012

the engagement


[before. 10.09am]

assalamualaikum

sebenarnya ada cerita lagi pasal majlis pertunangan sabtu lepas. tapi su tak jumpa masa nak cerita. mungkin cerita tu akan disimpan lebih lama atau takkan dicerita langsung. haha. sebab su tengah nak exam ni. so sekarang memang nak sibuk sibuk kan diri study. tapi sempat jugak ha update blog lagi. heheh. su dah update pasal the engagement last few days. kalau tak tengok lagi boleh klik link dekat bawah!


[after]

p/s-doakan su. semoga exam kali ni berjaya ^___^ 

Tuesday, May 8, 2012

Rya Hana, This is For You : )

assalamualaikum

alhamdulillah. setiap tahun dan setiap kali hari lahir su rasa bersyukur sangat sangat dan gembira yang tak terhingga. tiada hadiah dan sambutan meriah. hanya ingatan, ucapan dan doa yang dikirimkan dah boleh buat su gembira sampai nak menangis. terharu. sangat. dan hari ni hari lahir Mak su. memang bahagia. tiap tiap tahun sambut birthday sama sama : )

dan hari lahir tahun ni memang betul betul bermakna. seperti yang sudah diketahui semua [eceh ayat macam karangan spm dah ni haha] hari lahir su tahun ni disambut sekali dengan majlis pertunangan kakak su. jadi ianya sangat sangat membahagiakan, menggembirakan dan menyeronokkan hahaha. sepanjang satu hari tu, memang agak sibuk. tapi sempatkan jugak nak curi curi masuk fb and twitter. hehe. 

haaa antara birthday wishes yang buat su paling terkesan sampai terduduk su dibuatnya dan menangis juga adalah dari seseorang yang jauh. tapi dekat di hati su. rasa sangat sangat terharu dengan apa yang anis tulis dekat facebook. speechless. tak sangka anis ingat dekat su sampai macam tu sekali. su pun dah tak ingat pasal bookmark tu but i do remember the book :' ) 

mula mula kenal anis dekat friendster. masa tu baru lepas spm. anis add su as friend and su approve dengan seronok walaupun masa tu tak kenal. tapi lama lama kitorang jadi rapat and kirim kirim hadiah and rindu bila anis fly to egypt. mula mula anis masuk matrik. tapi tiba tiba anis pergi mesir masa tu su ingat lagi su dah risau nanti mesti lost contact dah dengan anis. tapi rupa-rupanya tak. anis call su dari jauh dan kita sms dan chatting jugak. sampailah sekarang. macam yang anis cakap, walaupun tak pernah jumpa face to face but this friendship sangat sangat bermakna untuk su. su sayang persahabatan ni dan su sayang anis. walaupun kadang kadang ada masa tak ter-tanya kabar berita, tapi kamu masih sentiasa di ingatan. 

su still simpan sms anis 2tahun lepas. 7:45 pm. 09.03.2010. ingatan penting yang menguatkan semangat. terima kasih anis. sayang anis banyak banyak. rindu sangaaaattt...sekarang rasa nak nangis :"(


i love this. and you too. 
ehem nis, macam dah dekat je bunyinya tu. nanti kita jumpa masa kenduri anis ya. semoga cepat cepat! : )




salam rindu, salam sayang, salam kasih,

  siti suraiza shaari  ♥  080512           

05052012 - birthday and facebook

assalamualaikum

ini kenangan manis. lalu saya lekat di belog.
dan saya rasa ianya perlu. untuk ingatan. sepanjang diberi nafas :)






















alhamdulillah. terima kasih semua. 
keluarga. cikgu cikgu. kawan kawan. 

Monday, May 7, 2012

05052012 - Engagement & Birthday #4

assalamualaikum

ini entry penuh gambar
atau boleh juga digelar entry bergambar 
dah lama tak upload gambar banyak macam ni dalam belog
oleh itu . . . . . tiada apa lagi mahu dikatakan, memang post kali ni ada gambar je haha


Selamat bertunang Kak Long! dah jadi tunangan orang satu-satunya kakak su ni



cincin disarungkan oleh nenek bakal Abang Long


diapit oleh bonda


bakal menjadi satu keluarga :)


mak de. mak lang. mak usu. dan anak-anak.


them.


hahaha kak teha terkejut tengok apa tu


anak mak long dan anak mak usu
anak mak long yang besar2. anak mak usu yang kecik2


kak teh and kak long


kak long dan buah hati pengarang jantung intan payung yang kacak haha


bakal abang long. eheh


masa kena interview


kak de awin and kak long


kak long and kak demak 


kak ngah and kak long


kak ngah and meea
kak ngah loves you sayang! rindunyaaaaaa *padahal baru peluk semalam


nurfatiha natasya :)






alhamdulillah.
semuanya berjalan dengan lancar sampai selesai majlis.
ramai yang datang. seronok sangat.
dan yang paling penting . . . tahun ini adalah my best birthday ever! hahaha

05052012 - Engagement & Birthday #3

assalamualaikum

bertemu lagi kita di segmen yang seterusnya 
kali ini hanya gambar gedik gedik tuan blog yang menyambut hari lahir pada hari pertunangan kakaknya
nak merasa sambut hari jadi sambil pegang kek dan duduk atas pelamin *senyum malu malu


 teha. kak long. me. icha.


 suka sangat gambar ni. "hari kami". 


 with icha (cousin)


 hihihi *saya sudah 23 tahun!


mari lihat gambar di bawah
ini adalah gambar birthday girls :)

me and my mom
setiap tahun kami sambut birthday together-gather
hari lahir Mak adalah 3 hari selepas hari lahir su :)
-picture credit to kak de awin (cousin)-


cake ditempah khas dari suehaey (my ex-roommate masa asasi)


ada sambungan......
tolonglah stay tuned lagi haha