I want to sing like the birds sing, not worrying about who hears or what they think.

Tuesday, March 19, 2013

Wedding. Reunion. And Friends.


Assalamualaikum

170313. Sun.

dari kiri - maira, reen, su, bai, kawan bai [tak tahu nama], linda, eliza, suhanah, qida. 
duduk depan - yana


Setiap kali ada wedding kawan-kawan je, mesti time tu akan jadi reunion. Seronok sungguh. Tak berhenti senyum satu hari. Haha

Tiba-tiba Reen cakap, [sambil senyum lebar] seronoknya tengok kawan2 dah kawin. Ha time tu su pun cakap la, su punya la excited sampai dah beli pembalut dengan kad siap tapi hadiah belum beli. Tengok. Excited ke tak. Yana orang pertama yang tahu sebab su ajak dia share hadiah. Tapi hadiah belum beli. Hahaha tah pape je su ni

Tak sangka dapat jumpa Marliana [yang dah berapa tahun tak jumpa] tapi tak sempat nak bergambar sebab dia balik cepat sangat. Seronok dan excited tak payah cerita la walaupun tak sempat nak berborak panjang. Antara kawan rapat dan kawan baik masa kat sekolah menengah dulu, Marliana lah orangnya. Teman berkongsi meja, berkongsi pen dan pensil serta macam2 lagi yang dikongsi bersama. Hehehe

Su pergi dengan Yana and Reen. Masa tengah siap2 tu Qida call tanya su pergi ke tak wedding Bella. Alamak terlupa pulak nak bagitahu dia su pergi dengan Yana. Eheh. Sorry ya Qida. Apa pun dapat jugak jumpa Qida, Maira, Suhanah, Linda, Eliza and Farid dekat kenduri tu.

Dan yang paling tak sangka, dapat jumpa Baizura! Kali terakhir su jumpa dia before dia pergi Korea beberapa tahun lepas. Haaa lama gile kut tak jumpa. Memang su jumpa dia beberapa hari before dia fly. Dan sekarang jumpa balik beberapa minggu lepas dia balik. Dah habis study pun. Alaa baru ingat nak pergi Korea tumpang rumah Bai. Hahahahaha

Ha masa nak balik, boleh pulak terjumpa Kak Muna. Rasa macam baru je dia berkirim salam dekat adik su masa dorang jumpa dekat wedding siapa tah hari tu. Tup tup dapat jugak jumpa dia dekat wedding Bella. Kali ni dia kirim salam dekat kak long pulak. Haha. Susah payah dia nak ingat nama Yana, Su dengan Azreen. Lamanya tak jumpa kawan kawan dan senior sekolah taman kosas oii. Seronoknya! :D :D :D

Apa pun, tahniah Nabila Huda aka Bella dan suami. Semoga berbahagia dan dikurniakan zuriat yang soleh solehah.

 dah dapat kad...so mesti kena pergi jugak nih

ini la hadiahnya. su balut sendiri tau. heheh

 girlfriendsss

 ini gambar qida dengan yana reen su and mai...su pinjam amik dekat facebook dia heheh

 dan...finally, ada pun gambar dengan pengantin dan lelaki lelaki haha

belum ready. semua tak pandang camera kecuali pengantin haha

Dah Lama Tak Blogging Yang Sebenar-benar Blogging


[source-weheartit.com]
  
Assalamualaikum

Sekejap sekejap pandang orang lalu lalang. Sekejap sekejap pandang skrin laptop. Sekejap sekejap tengok jam. Tiba-tiba mak call. “Tak balik lagi ke? Dah nak malam ni.” Terkejut!

Dah lama tak keluar sorang sorang jauh jauh macam ni sejak habis belajar. Tengok. Mak dah risau. Jam baru pukul 7.

Dulu-dulu taklah mak macam ni. Eh itu dulu. Abah sms tanya dekat sana lagi ke, tak balik lagi? Dah kenapa ni. Tetibe rasa takut pulak nak balik, nak tunggu tren dan nak tukar tukar tren sorang sorang bila hari dah nak gelap ni. Huwaaaa apakah!

Dah lama tak keluar rumah sorang sorang dan balik di malam hari. Ya itulah sebabnya. Kalau ikutkan keluar sorang sorang adalah perkara biasa. Tidak berteman. Sejak dulu. Kalau keluar dengan kawan kawan atau sepupu sepupu. Itu cerita lain. Sebab mereka semua memandu saya ke destinasi dan menghantar pulang dengan selamat. Maka bonda dan ayahanda taklah gundah gulana. Eheh

Dan lainlah kalau sudah berteman atau bersuami. Tapi masih belum berteman mahupun bersuami, maka sorang sorang lah membawa diri. Ha ha ha

Sebenarnya di siang hari yang sama, su telah ke suatu tempat yang mungkin mengubah masa depan. Eceh. Entah lah belum tahu mengubah ke tidak. Kan dah cakap ‘mungkin’. InshaAllah setiap usaha tu akan dipandang Allah. Usaha tu penting ya rakan rakan sekalian. Walaupun mengundang air mata tak kira masa dan ketika.   

Su ini orangnya pemilih. Suka memilih. Kalau dirasa yang itu tidak sesuai, maka tidaklah. Kalau dirasa tidak mahu, maka janganlah diharap mahu. Kalau dah nekad, maka jangan diharap berubah kata dan rasa.

Su ini pemarah orangnya. Hal kecik pun boleh jadi besar kalau tak kena gaya. Melenting tak tentu pasal. Marah dan geram senang datang tapi senang nak dipadam. Mungkin ramai yang tak tahu. Tapi kalau yang rapat rapat, mungkin dah rasa penangan. MAAF. Su memang susah nak mintak maaf, susah nak mengaku salah. Tapi su sedang berusaha nak mengubah sikap buruk yang satu ini. Sedar yang diri ni dah semakin dewasa. Perlu bertindak matang seiring usia. MAAF kalau pernah meninggalkan kesan dan rasa.

Kadang-kadang, kita ingat kita dah kenal seseorang tu kan. Kenal sangat. Tapi hakikatnya kita tak kenal dia pun. Langsung tak! Kalau nak kenal orang tu kan, kena duduk dan tinggal sekali dengan dia. Jumpa dia tiap tiap hari. Ya. Masa tu lah nanti awak tahu perangai sebenar dia. Masa tu lah nanti awak tahu perangai sebenar saya. Hahaha apa ni

Mungkin disebabkan oleh pelbagai situasi dan pelbagai ragam manusia yang telah berjaya dihadapi sejak beberapa bulan kebelakangan ini, su rasa dah banyak berlaku perubahan dalam diri. Sekarang ni, tak mudah su nak percayakan orang. Tak senang nak dipengaruhi lagi. Dan yang paling ketara, sangat susah nak berpuas hati dengan sesuatu perkara. Selagi tak dapat jawapan tepat dan yang memuaskan hati, harap bersedia lah menadah telinga mendengar soalan soalan saya. Selagi belum yakin, jangan harap saya boleh angguk dan setuju. Dulu, macam lalang. Ikut je angin tiup. Tapi…tu dulu lah!

Oh! Berita gembira! Cakap dekat mak, izan dah bertunang. Mak kata, “rumet kak ngah semua dah kawin, dah bertunang.” Ya…betul lah tu. 1st rumet, nisha. Dah ada anak sorang. 2nd rumet, izan. Baru je bertunang. And my 3rd rumet, miza. Akan bernikah hujung bulan mac ni. Yeay! Good news everybody! Su pun! He he he.

Cuma tahun belum tahu :P
[sambil dengar lagu One Sweet Day-Mariah Carey ft Boyz II Men] Hahaha

Yang sopan macam Lee Seung Gi
Yang tinggi macam Lee Dong Wook
Yang kacak macam Top Big Bang
Yang cute macam Joo Won
Yang suara sedap macam Yong Hwa
Haisshhh bukan senang nak cari oi…
AHAHAHAHA

Friday, March 15, 2013

Hero.


[picture credit-tumblr]

There's a hero if you look inside your heart
You don't have to be afraid of what you are
There's an answer if you reach into your soul
And the sorrow that you know will melt away

And then a hero comes along with the strength to carry on
And you cast your fears aside and you know you can survive
So when you feel like hope is gone, look inside you and be strong
And you'll finally see the truth that a hero lies in you

It's a long road and you face the world alone
No one reaches out a hand for you to hold
You can find love if you search within yourself
And the emptiness you felt will disappear

And then a hero comes along with the strength to carry on
And you cast your fears aside and you know you can survive
So when you feel like hope is gone, look inside you and be strong
And you finally see the truth that a hero lies in you

Lord knows dreams are hard to follow
But don't let anyone tear them away
Hold on there will be tomorrow
In time you find the way

Then a hero comes along with the strength to carry on
And you cast your fears aside and you know you can survive
So when you feel like hope is gone, look inside you and be strong
And you finally see the truth that a hero lies in you 

Mariah Carey, Hero.

Tuesday, March 5, 2013

Friends & Photos

Assalamualaikum

Rindunya blog. Rindunyaaa..
Sorry lama tak update.
Sebok sangat tengok drama korea, kpop star, running man, etc. etc. HAHAHA
Nak update gambar outing+dating hari tu. :) :) :)

 kawan sekolah menengah 1, azreen


 kawan sekolah menengah 2, yana










yang ni dengan kawan kawan sekolah rendah masa wedding dayah
ada yang belasan tahun tak jumpa ni. memang reunion.
tapi lagi ramai masa kenduri kat jerantut
takpe, yang penting dapat jumpa mereka yang di dalam gambar heheh
tahniah dayah dan husband!