I want to sing like the birds sing, not worrying about who hears or what they think.

Monday, June 3, 2013

Buku Tamu Untuk Kak Long

Assalamualaikum

Hari tu su dah bagitahu nak buat guestbook kan. Ok ini la hasilnya!

Hasil gabungan idea mak dan su

Bab gunting2, tampal2, sepah2 memang kepakaran

Hasil kepakaran gunting dan tampal heheh

Ini masa nak try test susun bunga. Macam tak balance so tak jadi buat macam ni

Akhirnya kitorang susun macam ni. Mom’s idea!

Ok dah siap!

Front page

2nd page

Next page

Kalau boleh nampak, su letak mukasurat kat hujung page tu. macam sticker yang tebal sikit sebab su nak bagi buku ni jadi tebal dan nampak tebal heheh

Yang ni kulit buku belakang. Balut siap 

Buat kerja kalau tak sepah2 bukan buat kerja namanya

Twinkle2 little star yang dalam balang comel tu su buat jugak.
Kalau2 nak order, boleh contact su ya. Ewah buat bisnes pulak dia


Yang seronok, ramai excited dengan guestbook ni. Sampai penuh takde page yang kosong I tell you. Haha. Kak long and abang long pun banyak kali baca ucapan2 dalam buku tamu ni. Adik2 su yang ramai semua nak buat kad untuk kak long. Mulanya Arissa yang nak buat, bising je dia sebab su tak ajak dia buat guestbook. Ok lah su cakap jom kita buat kad. Sekali semua kanak2 yang datang hari Jumaat tu nak buat jugak. Nasib baik lah kak ngah awak ni pun suka buat benda2 macam ni. Banyak bahan untuk budak2 ni meluahkan kreativiti. Sampaikan makcik2 pun tak sangka dorang buat surprise macam tu untuk kak long. Hasilnya, su gantung dekat guestbook corner masa hari kenduri.

Thanks to all cousins, kak teh, kak de, mayah, adik2 comel saya yang ramai tu [meh nak sebut nama sorang-sorang – arissa, arif, alisa, deera, teha, karmila, irdina, anati, qila, mia yang tolong conteng2] sebab memeriahkan booth guestbook dengan bantuan dan kreativiti korang yang awesome giler tu. hahah

Unik. Menarik. Lain dari yang lain. Tak sangka pulak pak lang pandai lukis

Antara orang pertama yang tulis guestbook.
Kawan kak long masa belajar dekat uitm merangkap jiran belakang rumah. 



Antara hasil kreativiti adik-adik su. Gantung sekali dengan gambar kak long abang long

Belakang tu meja guestbook

Siapa yang sign guestbook or bawak hadiah, kita bagi bunga telur.
Rugi la kalau tak singgah hehe

Anati pun pandai lukis! Comel. Ramai orang suka =)

Antara adik2 su yang comel macam kak ngah dia jugak hahaha
Karmila, irdina, icha

Selain bunga telur, kita ada gula-gula jugak ya. Semua free tak payah bayar pun 

Icha tengok kakak dia, Deera tulis ucapan untuk kak long

Akhir sekali, entry ini diakhiri dengan gambar kak long dan abang long
Sekian



0 comments: