I want to sing like the birds sing, not worrying about who hears or what they think.

Friday, September 5, 2014

Aniq Ziqri. #1

Assalamualaikum


Perasaan mempunyai anak buah atau anak sedara atau anak menakan *betol ke heheh adalah berbeza. Berbeza dengan perasaan masa dapat sepupu baru. Maklumlah selama ni memang biasa tengok baby yang baru lahir semua sepupu. Bukan anak kepada sepupu, tetapi sepupu sendiri yang baru lahir. Memang seronok tapi excited dia lain macam dan lebih lagi bila ada anak buah sendiri ni. 


Keterujaan tu sehingga ke hari ini masih terasa. Ha kau. 5 bulan dah usia Aniq Ziqri. Kalau tak jumpa, bukan main rindu tak ingat. Tengok gambar rasa nak menangis. KAHKAH. Padahal bukan lama pun tak jumpa. Balik rumah dia je pun. Bukan jauh mana, kat Ampang ni jugak. HAhaha over betol ummi kau ni Ziqri. 


Lepas tu, tak sudah duk naik gambar dengan video kat Instagram. Dan jugak sebok whatsapp gambar Aniq dekat semorang. Macam lah kau sorang ada anak buah ya Su. Hehehehe. Sebenarnya, bukanlah Su sorang je yang excited macam tu. Abah lagi la. Selfie je memanjang dengan Aniq. Sejak dah ada facebook ni, suka la nak upload gambar dengan Aniq. Yang penting, gambar selfie! Oh Abah! Hahahhaahahaaha


Aniq pun sekarang ni, bukan main lagi. Nampak fon je, dah pandai dah dia tunjuk minat. Tangan laju je nak mencapai. Dan kalau kita nak ambik gambar dia, mata bulat pandang camera. Baby zaman sekarang. Macam langit dengan bumi, kalau banding dengan baby zaman dulu. Bijak sangat. Arrgghhh memang gerammmm!!!


Sekarang dah pandai meniarap. Excited bila nampak fon, camera dan TV. Haha. Dah suka pandang-pandang jeling-jeling oshin jugak *oshin the cat. Apa taknya, petang-petang Tok Abah bawak tengok kucing depan rumah. Paling dia tak suka, kalau dia tengah berjaga takde orang layan dia. Menjerit-jerit panggil orang ajak borak. HAHAHA 


We love you, baby! Emmuuuaahhhhhhh!!!!! *kiss *kiss


Hai hai !!


Rambut tu yang mahal tu kekeke


Ni pun hobi jugak ni, angkat kaki


Lepastu suka bawak masuk mulut. Tapi kalau mak wan nampak, habislah! Mak wan kata Aniq tak boleh ada adik lagi. Hahahaha



0 comments: