I want to sing like the birds sing, not worrying about who hears or what they think.

Tuesday, September 2, 2014

Cerita Cinta Kita. #ehhh

Assalamualaikum


Ya Allah dah dua bulan. Haha. Betapa lamanya blog terabai. Last update, bulan 6. Dah dua bulan blog terabai dan diabaikan. Bukan bermaksud lain ya dua bulan tu. Lain macam pulak bila baca balik. Ehehehe
Alhamdulillah. Masih sihat. Makin berkembang. Cemerlang, gemilang dan terbilang. Kadang-kadang sahaja ke-tension-an dan ke-stress-an akibat terlalu bahagia duduk rumah menonton korea. Hihi


Sebab dah lama meninggalkan blog, ada jugak beberapa orang yang tanya pasal blog tak ber-update. Ingat dah takde orang nak baca. Lepastu tak tahu nak update apa, karang tak pepasal buat sinopsis cerita korea pulak. Haha. Dah ramai pun yang buat. Kan? Takyah laaaaa


Last weekend, pergi wedding kawan sekolah (smktk) dekat Hulu Langat dengan The Betique (asalnya geng betik KAHKAH). Tapi kekurangan seorang ahli geng, Azreen. Sekarang Ryn dah kerja Kerteh. Jauh. Susah la nak jumpa selalu lepas ni. Kalau dekat group wassep asyik rindu-rinduan je kami. Nanti masing-masing dah kawin, susah lah nak jumpa macam zaman single lagi ni. Yana inshaAllah tahun depan naik pelamin. Huda and Ryn pun macam nak sarung cincin dah tu. Kekeke semoga tak dibaca lah blog ni oleh mereka karang tak pepasal tahu pulak rahsia dah bocor hahah


Qida, one of my girlfriends pun dah bertunang dan inshaAllah tahun depan langsungnya. And lagi seorang, kawan sekolah dan kawan baik masa di Pahang, Asma inshaAllah dua minggu lagi.
And yes, Anis! Anis pun dah menikah. Alhamdulillah dah selamat dah raya keempat hari tu. Dapat undangan, tapi majlis di Kelantan. Tak sampai jugak. Bila lah dapat jumpa awak Nis. Tahniah!
Tajuk bukan main lagi :P haha cerita cinta kawan-kawan yang akhirnya bertunang dan bernikah. Yang dah jumpa jodoh masing-masing. Kita tumpang bahagia lah kan. Seronok dan rasa macam nak join the club je. HAHAHA


Sempena raya baru-baru ni, soalan pasal kawin bertubi-tubi sampai ke telinga. Dari yang kecik sampai la orang tua nak bertanya. Tapi apakan daya, belum ada jawapan yang pasti. Buat masa ini. Sebab bagi su, nak mendapatkan keyakinan dan kepastian tu yang susah. Susah sebab tak yakin, tak pasti. Entah tak tahu macam mana keyakinan dan kepastian tu akan datang tunjuk diri. Mungkin satu hari nanti, inshaAllah.


Hope for the best.
Wish for the best.
And pray for the best.
InshaAllah. Someday.. One fine day.



Zaman muda remaja


Kiri : Huda & Qida
Kanan : Su & Yana


Us


Wedding Khumairah aka Maira 31 Ogos 2014, Hulu Langat





0 comments: