I want to sing like the birds sing, not worrying about who hears or what they think.

Thursday, September 4, 2014

Tahniah Qida & Anis :)

Assalamualaikum


Rasanya tak masuk lagi gambar Qida bertunang kat blog ni. Jadi boleh lah cerita serba sedikit pasal majlis tu. Nanti sepuluh tahun lagi boleh lah tahu bila Qida bertunang. Kut kut dah lupa ke. Hehe


Tarikh : 2 August 2014
Lokasi : Rumah Qida, Taman Dagang Ampang


Kisahnya bermula pada 31 Julai. Tiba-tiba dapat whatsapp dari Qida.

“Su.. sabtu malam nanti jemput datang rumah ya. 2hb 8.”

“InshaAllah.. Kenduri ke open house ke. Hihi”

“2 in 1. Hehe.”

“Ohh..ok. InshaAllah.”


Haa sebenarnya bila Su tanya dia kenduri ke, tu maksudnya Su dah agak sama ada majlis merisik atau bertunang. Sebab beberapa hari sebelum raya Qida datang rumah nak hantar kuih raya Su order dengan dia. Dan dia ada cerita sikit-sikit pasal beli cincin semua. Makanya haruslah su dapat meng-agak apa yang akan terjadi seterusnya. HAHAHA


Persiapan dalam masa dua hari je. Dalam sibuk sibuk kita berhari raya, dia pun sibuk jugak buat persiapan semua. 


Tahniah bff ku!!


Hantaran


Selamat dah :)


Yang itu, yang di tangan tu. Memang makanan, tapau bawak balik. HAHAHA


****************************************************


Walimah Anis pulak raya keempat dan raya keenam sebelah lelaki. Dan majlis di Kelantan. Selama ni kitorang bercita-cita nak jumpa bila masing-masing kahwin. Maksudnya, siapa kahwin dulu kita akan berjumpa di wedding orang tu. Sepatutnya Su datang wedding Anis tapi jauh dan hari raya pulak. Tak dapat Nis. Sorry sangat. Nanti, inshaAllah ada rezeki kita jumpa. Selamat berbahagia dengan suami tercinta dan selamat memulakan tugas. Semoga berjaya Doktor Anis!


Nis baik sangat whatsapp gambar kawin dia - Anis with siblings


Cantik!


Majlis sebelah lelaki kut ni. Kalau salah nanti Su betulkan balik ya Nis. hehe


Maaf lah. Mungkin berderet post pasal kahwin lepas ni. Kawan-kawan punya jemputan kahwin beratur je tu. Hehe. Musim orang kahwin sebab cuti sekolah. Cuti sekolah je orang kahwin. Orang kahwin je cuti sekolah. Hahah



0 comments: