I want to sing like the birds sing, not worrying about who hears or what they think.

Wednesday, December 16, 2015

Aunty Su.

Assalamualaikum

Janji hanya tinggal janji. Ceh bila pulak berjanji. Haha

Ingatkan dapat lah update blog sekerap yang mungkin tapi tak ter-update juga. Takpe lah. Bila teringat kita update. Tak boleh juga tinggal lama-lama blog ni. Sayang. ^_^

KAwan-kawan ku yang bernikah sepanjang tahun lepas sudah selamat mendapat babies. Ada yang dah dapat second baby. Jadi, Alhamdulillah. Kenapa semua nak kena mintak dekat Su geng anak-anak diorang? Cis. HAha. Nanti laa. I kasi geng. Tunggu jodoh sampai dulu. Heheh. DOa-doakan laa.

Asma dapat baby girl. Sumaiyyah namanya. Sedap betul. Tapi Aunty Su belum sempat jumpa lagi. Ika dah dapat second baby. Boy pula kali ni. YaAllah, cepatlah sedar SURAIZA. Cepatlah matang. Cepatlah dewasa. Hahahhahaha macam tak sedar diri pula selama ni rasa masih remaja gitewwww :P

Tapi, ada juga kabar berita yang tak baik di samping yang baik-baik tu. Nurul, kehilangan baby dalam kandungan. Selamat melahirkan baby yang sudah tidak bernyawa. Di Hospital Ampang. Sempat jugalah Su pergi melawat dengan Kak Long hari tu. Dapat jumpa makcik pakcik juga (parents Nurul). Baby meninggal dalam perut lagi. Sudah diberi nama dan selamat dikebumikan pada malam arwah dilahirkan. Sedih baca status facebook dia. Berpantang tanpa baby. T_T  Al-fatihah.

Geng high school pula – Yana inshaAllah bulan 11 ni akan bernikah. Huda inshaAllah tahun depan. Azreen masih dengan rahsianya (rasa dah ada ni) hiks. Su? Doakan please. ^__^




p/s – Ketika entry ini di post, dah hampir 2 bulan Yana menikah dengan Afiq. Hehe. Dah berkurun menulis, updatenya tak jugak. Ni la jadinya


0 comments: